נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, האשים היום (שלישי) את רוסיה בניסיון למשוך זמן כדי להמשיך את המלחמה באוקראינה ואת כיבוש שטחיה, יום לאחר שיחתו עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. טראמפ שוחח אתמול גם עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, והכריז על תחילת משא ומתן מידי בין קייב למוסקבה, אך הצהרותיהן מאז הראו שפריצת דרך עוד רחוקה.
זלנסקי הדגיש שיש לסיים את הסכסוך באמצעות משא ומתן, אך על השולחן חייבות להיות הצעות ברורות וריאליות. זלנסקי, שציין כי שוחח עם נשיא פינלנד אלכסנדר סטאב על תהליך השלום, קרא להטלת סנקציות בינלאומיות נוספות כדי להגביר את הלחץ על רוסיה. האיחוד האירופי ובריטניה הודיעו היום על עיצומים חדשים על מוסקבה.
"ברור שרוסיה מנסה לקנות זמן כדי להמשיך את המלחמה והכיבוש", כתב זלנסקי בחשבון הטלגרם שלו. "אנו פועלים עם שותפינו כדי ללחוץ על הרוסים לשנות את התנהגותם. לסנקציות יש משמעות, ואני מודה לכל מי שהופך אותן למוחשיות יותר כלפי אלה שמנהלים את המלחמה".
פוטין, שכוחותיו שולטים בחמישית משטח אוקראינה וממשיכים להתקדם, עומד בתוקף על תנאיו לסיום המלחמה, כולל נסיגת הכוחות האוקראיניים מארבעה אזורים באוקראינה שרוסיה טוענת לבעלות עליהם. הקרמלין אמר לאחר הצהרת טראמפ אתמול שהתהליך ייארך זמן, וסירב להתחייב להפסקת אש מידית כפי שדורשים באירופה.
"אין לנו ספק שהמלחמה חייבת להסתיים סביב שולחן המשא ומתן", כתב זלנסקי בטלגרם. "חייבות להיות על השולחן הצעות ברורות וריאליות. אוקראינה מוכנה לכל פורמט משא ומתן יעיל. ואם רוסיה תמשיך להציג תנאים לא ריאליים ולערער את התוצאות האפשריות, חייבות להיות השלכות קשות".
טראמפ, מצדו, לא הבהיר אם הוא מתכוון להצטרף לסבב הסנקציות החדש על רוסיה. הוא אמר אתמול שהוא עדכן את זלנסקי ואת מנהיגי האיחוד האירופי, צרפת, איטליה, גרמניה ופינלנד על שיחתו עם פוטין.