וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפרקליטים מטעם התביעה במשפט נתניהו יגיעו לדיון בשעתיים איחור. מה הסיבה?

עודכן לאחרונה: 18.5.2025 / 15:26

כפי שפורסם בוואלה לראשונה - הפרקליטים הודיעו על עיצומים מחר בעקבות קידום חוק מח"ש. ועד הפרקליטים דחה את בקשת ההחרגה שביקש הצוות שמטפל בתיקי נתניהו. הדיונים על הצעת החוק, שהציע חבר הכנסת משה סעדה מהליכוד, יחלו מחר בוועדת החוקה

רה"מ בנימין נתניהו בדיון תיקי האלפים, בימ"ש מחוזי ת"א, 12 במאי 2025/מערכת וואלה

עיצומי פרקליטים צפויים לשבש מחר (שני) את מהלך הדיון בתיקי ראש הממשלה נתניהו. החלטת ועד הפרקליטים לפתוח בעיצומים נחשפה לראשונה בוואלה ובעקבות החלטה זו, הפרקליטים המובילים את התביעה בתיקי האלפים יגיעו לבית המשפט בשעה 11:30, במקום בשעה 9:30.

צוות תיקי נתניהו ביקש החרגה מהעיצומים, אך נענה בשלילה ע"י הוועד. העיצומים הוכרזו על ידי ועד הפרקליטים, במחאה על הדיונים שיחלו מחר בוועדת החוקה של הכנסת סביב חוק מח"ש.

עדות רה"מ בנימין נתניהו, משפט תיקי האלפים, בימ"ש מחוזי ת"א, 10 במרץ 2025. קוקו, אתר רשמי
יחכה שעתיים לפרקליטים. ראש הממשלה נתניהו במהלך משפטו/אתר רשמי, קוקו

לפי הצעת החוק, המחלקה לחקירות שוטרים תועבר לאחריות ישירה של שר המשפטים ויורחבו סמכויותיה כך שתוכל לחקור גם פרקליטים. בוועד רואים בכך פגיעה חמורה בעצמאות התביעה, והצביעו בשבוע שעבר על פתיחה בעיצומים.

בסוף חודש אפריל הגישה הוועדה לבחינת המחלקה לחקירות שוטרים המליצה על הוצאת מח"ש מפרקליטות המדינה וכינונה כיחידה עצמאית ובלתי תלויה. דעת המיעוט בוועדה סברה כי מהלך שכזה יביא לפירוק והחלשת מערכת אכיפת החוק ויהפוך את מח"ש לגוף שמנוצל ע"י פוליטיקאים לקידום צרכיהם האישיים. ההמלצה עוררה חשש מאחר ולא הוצעו חלופות או מתווה שיבטיח את עצמאותו של הגוף הזה וימנע מפוליטיקאים להשתמש בו לצורך קידום אג'נדות אישיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully