אבל כבד בדיר אל אסד בעקבות השריפה הקטלנית שבה נספו בסוף השבוע רובא אסדי, בת 50, בניה כארם בן ה-10 וראחל בת ה-8. השריפה פרצה בביתם של הקורבנות, כשגורמי החקירה עדיין לא קבעו את נסיבותיה.
ביישוב החליטו לבטל חתונות ואירועים, כהבעת השתתפות באבל הכבד של המשפחה כשהשלושה עדיין לא הובאו לקבורה. לצד האבל קיים זעם ציבורי על כך שביישוב לא קיימת מערכת חירום או ציוד לכיבוי שריפות, בדומה ליישובים סמוכים. תושב המקום סיפר: "ביישובים היהודיים הסמוכים יש עגלות כיבוי ואנשים שמוכשרים לעזור, ואצלנו כלום. תושבים הגיעו לשריפה ורצו לעזור, אבל לא יכלו לעשות כלום".
דיר אל אסד כבר חוותה בעבר מקרי חירום קשים. במהלך המלחמה האחרונה נפלו ביישוב מספר רקטות, וביישוב הסמוך מג'ד אל כרום - נהרגו שני בני אדם מפגיעת רקטה. גם במלחמת לבנון הראשונה נהרגו אם ובנה מדיר אל אסד כתוצאה מירי.
למרות הרקע הביטחוני המורכב, תושבים טוענים כי לא נעשתה כל היערכות ראויה לשעת חירום. "אחרי כל מה שקרה כאן, אין ציוד חילוץ, אין מערכות כיבוי, אין אנשים שיודעים מה לעשות", אמר אחד התושבים. לדבריו, התושבים רצו לסייע בעת השריפה האחרונה אך עמדו חסרי אונים ללא כלים או הכשרה. תושב היישוב אפילו הזכיר מקרה מוקדם יותר, בו פרצה שריפה נוספת בבית אחר, אך אז הצליחה המשפחה להימלט בזכות סולמות שהועמדו ליד החלונות. "הפעם פשוט לא היה להם סיכוי", אמר בצער.