וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יום אחרי השריפה שגבתה שלושה קורבנות: אבל וכעס בדיר אל-אסד

עודכן לאחרונה: 18.5.2025 / 13:52

היישוב מושבת כאות אבל על מות רובא, כארם וראחל אסדי שנספו בשריפה שפרצה בביתם. התושבים מאשימים את המועצה המקומית במחדל מתמשך: "אין ציוד חירום, אין הכשרות. האסון היה רק עניין של זמן. תושבים רצו לעזור אבל לא היה איך"

אסון השריפה בדיר אל אסד. 16 במאי 2025/לפי סעיף

אבל כבד בדיר אל אסד בעקבות השריפה הקטלנית שבה נספו בסוף השבוע רובא אסדי, בת 50, בניה כארם בן ה-10 וראחל בת ה-8. השריפה פרצה בביתם של הקורבנות, כשגורמי החקירה עדיין לא קבעו את נסיבותיה.

ביישוב החליטו לבטל חתונות ואירועים, כהבעת השתתפות באבל הכבד של המשפחה כשהשלושה עדיין לא הובאו לקבורה. לצד האבל קיים זעם ציבורי על כך שביישוב לא קיימת מערכת חירום או ציוד לכיבוי שריפות, בדומה ליישובים סמוכים. תושב המקום סיפר: "ביישובים היהודיים הסמוכים יש עגלות כיבוי ואנשים שמוכשרים לעזור, ואצלנו כלום. תושבים הגיעו לשריפה ורצו לעזור, אבל לא יכלו לעשות כלום".

המשפחה שנספה באסון השריפה בדיר אל אסד. 16 במאי 2025. באדיבות המשפחה
רובא, ראחל וכארם אסדי/באדיבות המשפחה

דיר אל אסד כבר חוותה בעבר מקרי חירום קשים. במהלך המלחמה האחרונה נפלו ביישוב מספר רקטות, וביישוב הסמוך מג'ד אל כרום - נהרגו שני בני אדם מפגיעת רקטה. גם במלחמת לבנון הראשונה נהרגו אם ובנה מדיר אל אסד כתוצאה מירי.

למרות הרקע הביטחוני המורכב, תושבים טוענים כי לא נעשתה כל היערכות ראויה לשעת חירום. "אחרי כל מה שקרה כאן, אין ציוד חילוץ, אין מערכות כיבוי, אין אנשים שיודעים מה לעשות", אמר אחד התושבים. לדבריו, התושבים רצו לסייע בעת השריפה האחרונה אך עמדו חסרי אונים ללא כלים או הכשרה. תושב היישוב אפילו הזכיר מקרה מוקדם יותר, בו פרצה שריפה נוספת בבית אחר, אך אז הצליחה המשפחה להימלט בזכות סולמות שהועמדו ליד החלונות. "הפעם פשוט לא היה להם סיכוי", אמר בצער.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully