וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח סעודי: גופותיהם של מוחמד סינוואר ועשרה מעוזריו אותרו במנהרה בחאן יונס

ערוץ אל-ערביה דיווח ממקורותיו שגופת מנהיג חמאס ועזה ובכירים אחרים אותרו במנהרה בעיר שבדרום הרצועה, ימים אחרי התקיפות המאסיביות של חיל האוויר שם. כ"ץ: אין עדיין אימות רשמי, אבל לפי כל האינדיקציות סינואר חוסל

תקיפות חיל האוויר בית-החולים 'האירופי' בח׳אן-יונס, 14 במאי 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

גופותיהם של מפקד חמאס ברצועת עזה מוחמד סינוואר ועשרה מעוזריו אותרו במנהרה בחאן יונס - כך דווח הבוקר (ראשון) בערוץ אל-ערביה הסעודי. הערוץ ציטט את מקורותיו, שלפיהם בין ההרוגים גם מפקד חטיבת רפיח, מוחמד שבאנה. ישראל טרם הגיבה לדיווח ולטענת גורמים בצה"ל אין בידם מידע מבוסס לגבי מצבו. שר הביטחון כ"ץ אמר הבוקר בועדת חוץ וביטחון אמר כי אין עדיין אימות רשמי, אבל לפי כל האינדיקציות סינואר חוסל.

הדיווח התפרסם בצל המשך השיחות העקיפות בקטאר בין ישראל לחמאס על עסקת חטופים חדשה והסכם הפסקת אש. בישראל מאיימים שללא התגמשות מצד חמאס, יצא לדרך השלב הבא במבצע "מרכבות גדעון".

מוחמד סינוואר. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
מוחמד סינוואר/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לפי המידע שהגיע לידי מערכת הביטחון, ופורסן בוואלה, סינוואר הסתתר במתחם תת-קרקעי הכולל חדרי דיונים וחמ"ל, שנבנה מתחת לבית החולים האירופאי בחאן יונס.

המודיעין היה מדויק, אך הסיכול הממוקד נדחה פעמיים בשל נסיבות מבצעיות. רק לאחרונה, בעקבות מידע נוסף שאסף שב"כ, ניתנה ההוראה לביצוע - ומפקדת השטח של שדרות נתנה אור ירוק למבצע.

עוד בוואלה

היעד שחמק שוב ושוב: מוחמד סינוואר - האח הקטן שהפך לאיש הכי מסוכן ברצועה

לכתבה המלאה

בצה"ל מעריכים כי אם אכן חוסל, מדובר ב"שינוי כללי המשחק", שכן סינואר נחשב למכשול משמעותי במו"מ להשבת החטופים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully