דובר חמאס שהה עם מוחמד סינוואר בעת שהותקף, כך עולה היום (רביעי) מהערכה חדשה שנמסרה.
חמאס מוסיף להפעיל מאמצים להבין מה עלה בגורלו של מוחמד סינוואר, לאחר התקיפה שבוצעה לפני כמה ימים. זאת, בעוד שצה"ל ממשיך לתקוף באזור.
המבצע לחיסולו של מוחמד סינואר, מנהיג חמאס ברצועה המכונה "אבו איברהים", החל כבר לפני יותר מחצי שנה - כך נודע לוואלה. המבצע הוכן ביוזמה משותפת של ראש אגף המבצעים בשב"כ, נ', ומפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן. לפי המידע שהגיע לידי מערכת הביטחון, סינואר הסתתר במתחם תת-קרקעי הכולל חדרי דיונים וחמ"ל, שנבנה מתחת לבית החולים האירופאי שבאזור חאן יונס.
המודיעין היה מדויק, אך הסיכול הממוקד נדחה פעמיים בשל נסיבות מבצעיות. רק לאחרונה, בעקבות מידע נוסף שאסף שב"כ, ניתנה ההוראה לביצוע - ומפקדת השטח של שדרות נתנה אור ירוק למבצע.
סינוואר - או בשמו המלא: מוחמד אִבְּראהים חסן א-סינוואר - נולד בספטמבר 1975 במחנה הפליטים ח'אן-יונס, שבדרום הרצועה, והוא אחיו הקטן של המרצח יחיא סינוואר, שחוסל באוקטובר האחרון. מוחמד התחנך באחד מבתי-הספר שהפעילה סוכנות אונר"א במחנה הפליטים ח'אן-יונס והצטרף לתנועת חמאס מיד עם הקמתה בשנת 1987. בראשית שנות ה-90' הוא נעצר על ידי ישראל מאחר והכווין פעולות טרור נגד ישראל - כשבשל כך הוא נכנס לכלא לתשעה חודשים. עם השנים הוא היה לחבר במועצת המטכ"ל הצבאית בזרוע הצבאית של חמאס, כשבשנת 2005 הוא מונה להיות מפקד חטיבת ח'אן-יונס באירגון.
בנוסף, מוחמד סינוואר היה בין האחראים לחטיפתו של גלעד שליט בשנת 2006, כאשר בעסקה בה שוחרר שליט - שוחרר מהכלא אחיו, יחיא סינוואר. בשל אחריותו לחטיפה של שליט ומאחר ועמד מאחורי פיגועים רבים שהוציאה לפועל הזרוע הצבאית של חמאס עוד לפני חטיפת שליט - הוא היה מבוקש שנים רבות על ידי ישראל ולכן היו ניסיונות לחסלו בסבבי הלחימה השונים, אך ללא הצלחה.