וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחוז דרום במשטרה מעלה הילוך: "ילד מתל-שבע וילד משדרות ובבאר-שבע יקבלו ביטחון אישי שווה"

עודכן לאחרונה: 14.5.2025 / 15:27

קצין המבצעים הנכנס של המחוז הדרומי במשטרת ישראל, יוגב אטיאס, על היעדים והאתגרים: הנשקים הבלתי-חוקיים, הירי, ההברחות המענה המבצעי - והשינוי הדרמטי בתפישה ובגישה המשטרתית מהשבעה באוקטובר

פעילות מעצרים במחוז דרום/משטרת ישראל

מחוז דרום של משטרת ישראל עומד להשקיע משאבים רבים ולתגבר באופן משמעותי, ביחד עם גורמי ביטחון נוספים וצה"ל, את תכנית הפעולה למאבק בהברחות ובמבריחים, ו"לייבש" את סוחרי הנשק. כך מציין היום (רביעי) קצין המבצעים הנכנס של המחוז, יוגב אטיאס. "בתקופה האחרונה אנחנו מבצעים לא רק חיפושי נשקים בבתים בנגב - אלא גם בצירים, פעולות רבות בצירי ההברחות, זה עולם גדול של הברחות מאיו"ש ומגבולות ירדן ומצרים", הדגיש.

תופעה נוספת עמה נלחמים במרחב נגב היא הגניבה מבסיסי צה"ל: לפי גורמים במשטרה ישנה עלייה רבה בתופעת גניבת אמל"ח מהבסיסים ומשטחי הכינוס מאז פרוץ המלחמה - אזורים הנתונים בשליטה ובאחריות מלאה של צה"ל.

נצ"מ אטיאס, תושב עומר, נכנס לתפקידו לפני כשבועיים, צמח מלמטה ופיקד על תחנת המשטרה עיירות ויחידת סה"ר, וכעת עומד להתמודד עם אחד התפקידים המורכבים והקשים במחוז הדרומי.

אחת ההחלטות הראשונות שקיבל היא סגירת הכבישים בימי הסופה, לפני כשבוע וחצי, טרם הגעת הסופה שהציפה את הכבישים - החלטה שייתכן כי מנעה אסונות קשים.

אטיאס0, מחוז דרום. דוברות משטרת ישראל
אטיאס0, מחוז דרום/דוברות משטרת ישראל

"מגיעים נשקים מעיראק ומסוריה"

מפקד המחוז הדרומי, ניצב חיים בובליל, הציב לקצין האג"מ הנכנס ולפקודיו יעד של צמצום מרחב וזמן כך שתתאפשר הגעה והימצאות שוטרים בכל פינה במחוז הגדול ביותר בארץ. "מדובר במחוז החולש על שני שליש ממדינת ישראל", מציין נצ"מ אטיאס, "אם במחוז תל אביב יש אירוע בקצה, המרחק הוא דקות, במחוז הדרומי זה הרבה יותר מורכב מבחינת זמן ומרחב".

הוא מציין כי בניגוד למחוזות אחרים בדרום קיימים מאפיינים שונים במרחבים, וגם בתוך המרחב עצמו הפשיעה הפלילית שונה: "יש לנו מרחבים מאוד שונים במאפיינים - בלכיש יש יותר עבירות פליליות של ארגוני פשיעה שגם מגיעים ממרכז הארץ, מרחב נגב מתאפיין באירועי ירי, הברחות, גניבות מבסיסי צה"ל. בנגב המזרחי יש גם את נושא מזג האוויר והשיטפונות, זה אתגר מאוד מורכב, שכולל גם חסימות צירים. יש באזור המון מטיילים ולפיכך גם המון חילוצים של מטיילים, שגם הם באחריות המשטרה".

"הברחות הנשק הן בדרך כלל וברובן מגבול ירדן, שאינו סגור הרמטית. הברחות אמל"ח מגיעות גם מסכסוכי חמולות, גם מארגוני פשיעה בכל הארץ, וגם מגורמי טרור. הצבא אמנם על הגבול, אבל המשטרה תמיד על זה. ברגע שהם מצליחים להבריח זאת אחריות המשטרה. מגיעים נשקים מעיראק ומסוריה", אומר אטיאס.

הוא יודע לספר על אירוע קשה אשר במהלכו נרצח רק בשבוע שעבר ילד בן 8, כאשר ישב ברכב שנסע בשיירת חתונה בתל-שבע - ולמעלה מ-80 כדורים נורו לעברו. "הביטחון האישי של ילד בתל-שבע ושל ילד משדרות וילד בבאר-שבע, ובכלל של כל תושבי הדרום - הוא הראשון בסדר העדיפויות", הוא מדגיש, "בהשקעת הכוחות - אין לזה אח ורע, זהו יעד מספר אחד של מפקד המחוז. מתחילת השנה המשטרה תופסת הרבה יותר נשקים ומבצעת הרבה יותר מעצרים. זו תופעה מטרידה מאוד, ואנחנו נצמצם אותה".

sheen-shitof

עוד בוואלה

חווית גלישה וטלוויזיה איכותית בזול? עכשיו זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

מפקד מחוז דרום ניצב חיים בובליל. דוברות משטרת ישראל
מפקד מחוז דרום ניצב חיים בובליל/דוברות משטרת ישראל
אטיאס, מחוז דרום. דוברות משטרת ישראל
אטיאס, מחוז דרום/דוברות משטרת ישראל

"במשך שנה וחצי אנחנו מתעסקים בציר הפלילי - אבל גם באתגר הביטחוני"

"הצלחנו למגר את תופעות הירי והבריונות בצירים במהלך נסיעות שיירות של חתונה, אך בסוף כשאתה שומע ירי מיישובי המגזר ברור שזה מפריע לתושבים - גם ביישובים הבדואים וגם בערים הסמוכות. אנחנו רוצים שילד ברהט לא יפחד להסתובב ברחובות, וכדי להגיע למצב הזה אנחנו עורכים חיפושים וסריקות, פעילות מבצעית ממוקדת ושימוש במודיעין איכותי. יש שיטות חדשות בהן אנו נוקטים ולאורך זמן התכנית תשפיע ואנחנו נראה תוצאות שישפיעו בשטח ויפגעו בעבריינים וגם באירגוני הפשיעה. זהו תהליך שנותן את אותותיו כבר עכשיו, לאורך זמן - לא זבנג וגמרנו".

מאז השביעי באוקטובר מחוז דרום של משטרת ישראל מקצה כוחות רבים ומגביר מוכנות לאירועי פח"ע בבלל הגזרות. "אנחנו נמצאים גם באתגר הביטחוני - סכנת הפיגועים והחדירות ליישובים. אנחנו נערכים ומתרגלים את זה כל הזמן. שוטרים מסתובבים עם נשקים ארוכים, צוותים מיוחדים מאומנים לזה. במשך שנה וחצי אנחנו מתעסקים בציר הפלילי, אבל גם באתגר הביטחוני, ובמעבר משגרה לחירום באופן מיידי. ובמחוז הדרומי זה יכול לקרות בדקה, אנחנו תמיד בוחנים סיכונים, ויום ולילה מקיימים הערכות המצב. הציבור צריך לדעת שיש על מי לסמוך", מסכם אטיאס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully