וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שליח טראמפ לנושא חטופים אחרי חזרתו של עידן: "לא מאמין שהישראלים לא שמחים"

עודכן לאחרונה: 13.5.2025 / 12:44

אדם בוהלר הגיע לכיכר החטופים ואמר: "אני יודע שביבי עצמו חייב להיות שמח כישראלי". סטיב ויטקוף, שליחו של טראמפ למזרח התיכון, נפגש עם עידן בביה"ל איכילוב ולאחר מכן נסע לכיכר. "אנו מחויבים להחזיר כל חטוף הביתה", כתב בחשבון -X

בווידאו: קליפ המתעד את רגעי השחרור עידן אלכסנדר משבי חמאס אחרי 584 ימים/צילום: לע"מ, רויטרס ודובר צה"ל

אדם בוהלר, שליחו של נשיא ארה"ב דולנד טראמפ לנושא החטופים, אמר היום (שלישי) בכיכר החטופים כי "אני מאוד שמח שעידן בבית, אני לא מאמין שהישראלים לא שמחים. אנחנו מתרכזים בלהחזיר את כל החטופים, אני יודע שביבי עצמו חייב להיות שמח כישראלי כדי לברך מישהו שהגיע הביתה לאחר כל כך הרבה זמן".

גם סטיב ויטקוף הגיע לכיכר לאחר שנפגש עם עידן אלכסנדר בבית החולים איכילוב. "היה לי הכבוד לפגוש את עידן ולקבל את פניו", כתב בחשבון ה-X לאחר הביקור. "אחרי חודשים בשבי, העולם שואב השראה מאומץ הלב והחוסן שלו. שובו נותן תקווה לרבים כל כך. אנו מחויבים להחזיר כל חטוף הביתה", הוסיף.

מוקדם יותר, משפחתו של עידן אישרה כי נכון לשלב זה הוא לא יטוס לקטאר, אך נמצאת בקשר רציף מול ממשל טראמפ. לשכת ראש הממשלה הודיעה שנתניהו שוחח היום בטלפון עם עידן.

עידן אלכסנדר בבית החולים. ללא, לשכת העיתונות הממשלתית
יעבור סדרת בדיקות מקיפות. עידן אלכסנדר/לשכת העיתונות הממשלתית, ללא
סטיב ויטקוף שליח ארה"ב במזרח התיכון, כיכר החטופים, 13 במאי 2025. ראובן קסטרו
"מחויבים להחזיר כל חטוף הביתה". סטיב ויטקוף בכיכר החטופים/ראובן קסטרו

לאחר שאמש שוחרר מהשבי לאחר 584 ימים, צפוי עידן אלכסנדר בן ה-21 לעבור בימים הקרובים סדרת בדיקות מקיפות על פי המתווה הרפואי שנקבע באשר לחטופים החוזרים מהשבי. אלו, יחלו הבוקר בבית החולים איכילוב בו לן הלילה לצד משפחתו, עם בדיקות שגרתיות לרבות בדיקות דם, ויטמינים בדגש על ויטמין די, בדיקות לב וצילומי סי.טי. בסך הכל, צפוי עידן לשהות בבית החולים לא פחות מארבעה ימים, כך על פי הפרוטוקול של משרד הבריאות, אולם ניסיון העבר מראה כי חלק מהחטופים שחזרו נשארו זמן ממושך יותר.

אביו המאמץ של עידן, דורון, סיפר על חזרת בנו לאחר מאות ימי השבי. "הגענו הביתה עם אדרנלין, וכשחנינו בדיוק עבר המסוק", סיפר לוואלה. "עכשיו עידן נפגש ונמצא עם המשפחה הגרעינית, עם סבא וסבתא. אנחנו נדע לבוא לעזור בכל מה שיצטרך כשיגיע הזמן ויתאים להם. אני נותן את הספייס. יש חרדה עצומה עד שהוא יוצא, שאתה רואה את הפנים שלו ושהוא הולך. אתה יודע באיזה תנאים הם היו, ראית אותו בסרטון, אז עד הרגע הזה אתה מאוד מוטרד. ברגע שהוא הולך על הרגליים ומחייך, משתחרר אוויר ואתה מקבל חמצן. ברור אבל שמאחורי החיוך וההליכה של כל אחד מהחטופים יש מורכבות. רפואית, התמודדות נפשית, הם היו כל כך הרבה ימים בגיהנום ובתנאים הנוראים האלה. מה שחשוב שהוא פה. נעטוף אותו. המשימה הייתה להביא אותו הביתה וגם עכשיו אנחנו חלק מהמעטפת איך שיצטרך".

אדם בוהלר, כיכר החטופים, 13 במאי 2025. ראובן קסטרו
"שמח שעידן חזר הביתה". אדם בוהלר בכיכר החטופים/ראובן קסטרו

עוד התייחס להיות 58 חטופים עדיין בשבי חמאס. "אנחנו בדאגה עצומה. זה הדבר הכי קריטי, כולם הומניטריים. הממשלה צריכה לעשות מה שצריך, ולא לתת לממשל האמריקני לעשות לנו על הראש. זה הדבר שהכי מטריד והמועקה שיושבת בלב. עידן קודם כל חייל ישראלי".

עוד הודה ל"טראמפ, וויטקוף וכל הצוות, אבל הממשלה לא עושה מה שנכון ובוחרת בהחלטה הנכונה. הפוך ממה שסמוטריץ' אמר, שהוא מייצג את רוב העם - והעם נגד עסקה. כל פגז ששומעים אתה חושב חס וחלילה שיהיה עוד חלל מבין החטופים. אני מאוד מוטרד שלא עושים את הבחירה הנכונה - עסקה, הפסקת אש ארוכה, עם אזור חיץ. הם מעדיפים בחירה פוליטית. סמוטריץ', יחד עם בן גביר, מוביל את הממשלה לחוסר ערכים וצדק. לכיוון שפוגע בשדרה של ערכי היסוד שלנו, פדיון שבויים. יהיה זמן להילחם בחמאס, לחטופים אין זמן. זה שעידן יצא ככה זה נס".

עידן אלכסנדר חובר לכוח צה״ל. דובר צה"ל
"זה שהוא יצא ככה, זה נס". עידן אלכסנדר עם שחרורו מהשבי/דובר צה"ל

ד"ר אוריאל אלימלך, פסיכיאטר בחברת טליאז, התייחס לחזרתו של עידן כשאמר לוואלה:"מחקרים וניסיון מצטבר מלמדים שחטופים שחוזרים, זקוקים לחלון זמן מוגן - לפחות 48 עד 72 שעות - כדי להתאושש, להיבדק רפואית, ולנוח בסביבה רגועה ותומכת וללא חשיפה לתקשורת או לחץ ציבורי. כל כניסה מוקדמת מדי לריאיונות, חקירות או מפגשים עם דמויות בכירות עלולה להחזיר תחושות קשות של פחד וחוסר שליטה. בהיבט הלאומי, החברה כולה חווה מתח רגשי בין שמחה והקלה על מי שחזרו לבין כאב ודאגה ואשמה על אלו שעדיין שם. זה מצב מבלבל שקשה לעכל אותו".

עוד הוסיף כי "מאז 7 באוקטובר אנחנו רואים עלייה גדולה בפניות לעזרה נפשית, גם מצד מי שלא היו באירוע עצמו. זו לא בעיה של אחרים - זו טראומה לאומית. טיפול רגשי זמין ומהיר הוא לא מותרות. הוא תנאי לשיקום הבריאות הנפשית של הפרט והחברה גם יחד".

  • עוד באותו נושא:
  • חטופים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully