פקיסטן הודיעה הבוקר (שבת) שהיא פתחה במתקפה נגד הודו, בתגובה להתקפה אווירית נגד שלושה מבסיסיה. התקיפות הפקיסטניות בעומק שטח הודו הן הסלמה נוספת בעימות החריף ביותר בין שתי השכנות הגרעיניות זה שלושה עשורים, הקרובות לכדי מלחמה כוללת.
סבב הלחימה הנוכחי החל ביום רביעי בלילה, כשהודו תקפה מטרות פקיסטניות בתגובה של הודו על פיגוע קטלני בחבל קשמיר בחודש שעבר, שלטענתה בוצע במעורבות פקיסטן, המכחישה זאת.
לטענת הצבא ההודי, פקיסטן המשיכה היום ב"הסלמה בוטה" עם תקיפות כטב"מים ושימוש בתחמושת אחרת לאורך הגבול המערבי של הודו, וכי "תוכניות האויב" שלה יסוכלו. הצבא ההודי האשים את פקיסטן בשיגור טיל על-קולי לעבר תחנת בסיס אווירי בפונג'אב, ושחיל האוויר הפקיסטני ניסה לחדור למרחב האווירי של המדינה ב-26 מקומות.
עוד נטען שכטב"מים חמושים, שזוהו מעל העיר הקדושה אמריטסר במדינת הגבול ההודית פונג'אב, "טופלו והושמדו מיד" על ידי יחידות ההגנה האווירית ההודיות.
הודו, בעלת רוב הינדי, ופקיסטן המוסלמית ניהלו שתיים משלוש מלחמותיהן מאז עצמאותן ב-1947 על קשמיר בעלת הרוב המוסלמי, ששתי המדינות תובעות במלואה ושולטות בחלקה. היקף התקיפות עלה בהרבה על תגובת ניו דלהי לפיגועים קודמים בקשמיר שנקשרו בפקיסטן, ולכן גובר החשש ממעגל לחימה שיהיה קשה לצאת ממנו.
הודו טענה קודם לכן כי שניים מתוך שלושת החשודים בפיגוע האחרון בקשמיר היו אזרחים פקיסטנים, מבלי לספק ראיות. פקיסטן הכחישה כל קשר לפיגוע.
הקהילה הבינלאומית, המתקשה להתמודד עם המלחמות המתמשכות באוקראינה ובעזה, קוראת לשני הצדדים לעצור ולהימנע מהחרפת המצב. שר החוץ של ארצות הברית, מרקו רוביו, הציע את תמיכתה של וושינגטון כדי לפתוח במשא ומתן.
לפי שר החוץ הפקיסטני, ששוחח עם רוביו, הוא הבהיר לו ש"הכדור נמצא במגרש של הודו" בכל הנוגע לעצירת ההסלמה, ו"אם היא תעצור, אנחנו נשקול לעצור". שר ההגנה הפקיסטני אף הכחיש שהגוף האחראי על נשק גרעיני במדינה מתוכנן להתכנס, אחרי הודעה שמסר הצבא בנושא מוקדם יותר.