וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יו"ר ארגון המורים תוקף: סמוטריץ' גורם את הזעזועים במערכת החינוך

עודכן לאחרונה: 8.5.2025 / 22:44

במכתב שפרסם מתח ביקורת חריפה על שר האוצר. "ההחלטה להעביר 5 מיליארד שקל ככסף קואליציוני ולהוריד 3.3% משכר המגזר הציבורי גרמו למשבר", האשים. ארז חזר על הבטחתו לגבות את המורים "החולים" - והודיע על מועד ומיקום המחאה שתיערך בשבוע הבא

יו"ר ארגון המורים על יסודיים, רן ארז, הודיע שהוא מוכן להשבית את מערכת החינוך בוועדה לביקורת המדינה, 1 באפריל, 2024/דוברות הכנסת

רן ארז, יושב ראש ארגון המורים מאשים את שר האוצר בצעדים שיצרו את הזעזוע במערכת החינוך. במכתב ששלח ארז אל חברי הארגון כתב כי ההחלטה להעביר חמישה מיליארד שקלים ככסף קואליציוני ולהוריד 3.3% משכר המגזר הציבורי, היא זאת שגרמו למשבר צוותי החינוך בשבוע האחרון.

שביתה בבתי הספר. ראובן קסטרו
מראה נדיר השבוע. ילדים מגיעים לבית ספר/ראובן קסטרו

"על מנת להתמודד עם החוק ולשמור על השכר שלנו, הגשנו עתירה לבג"ץ - כי כל שביתה או עיצומים נגד חוק היא שביתה פוליטית ובגינה מקבלים מייד צווי מניעה", כתב יו"ר ארגון המורים במכתבו. הוא מתח ביקורת גם על התנהלות הסתדרות המורים ויפה בן-דוד שהחליטה לשבות שלא כחוק וכתוצאה מכך קיבלו צו מניעה מבית משפט.

"כפי שכבר אמרתי, הגזרות של הפחתת שכר חלות גם על חברי ארגון המורים, ומפני שמדובר בחוק, החלטנו להגיש עתירה לבג"ץ. עד אז - מפני שמדובר בעוד כחודש עד לדיון בבג"ץ - החלטנו להמשיך בפעילות הסברתית תקשורתית ולנקוט צעדים ארגוניים", הסביר ארז למקבלי המכתב. בנוסף, הכריז על הפגנה המונית שיקיים הארגון בכיכר הבימה בתל אביב ביום רביעי הקרוב בשעה 19:00.

לטענת מארגני השביתה, השביתה תימשך כל עוד לא יבוטל הקיצוץ - גם אם צומצם מ־3.3% ל־0.95% - בשל צעדים נוספים שפוגעים בשכר, בהם הקפאת ותק, דחיית גמולים ותוספת שעת הוראה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

פיטרו חוגגת יום הולדת עגול ואתם נהנים ממבצע של פעם ב-60 שנה

בשיתוף פיטרו

יו״ר ארגון המורים, רן ארז. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90, עיבוד תמונה
הולך לפי חוק. יו"ר ארגון המורים רן ארז/עיבוד תמונה, צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully