וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שדה התעופה בצנעא הושבת, אילו מטרות נוספות הותקפו?

עודכן לאחרונה: 6.5.2025 / 16:29

חיל האוויר תקף היום בתימן, בפעם השניה תוך יממה. אזור התקיפה היה העיר צנעא וסביבתה, ומוקדיה - מטרות טרור ששימשו את החות'ים. מה היו מוקדי התקיפה, וכיצד פגעו במערך הטרור החות'י? וואלה עושה סדר

תקיפה ישראלית בשדה התעופה צנעא תימן/פרסום לפי סעיף 27א

חיל האוויר תקף היום (שלישי) בצנעא תימן, בפעם השנייה בתוך פחות מיממה. מהן המטרות שהותקפו, ואיזו מהתקיפות השביתה את מטרתה? וואלה עושה סדר.

מה היו מוקדי התקיפה?

  • שדה התעופה המרכזי בצנעא, המטרה המרכזית של התקיפה, שהושבת באופן מלא כתוצאה ממנה. תקיפתו בוצעה ימים לאחר הירי החות'י לנמל התעופה בן גוריון, ולאחר שגם נמל חודידה הותקף אמש.
  • תחנות כוח מרכזיות בצנעא, שמשמשות עבור החות'ים תשתית אספקת חשמל משמעותית.
  • מפעל בטון "אל-עמראן" צפונית לצנעא, משאב חשוב לחות'ים המשמש לבניית המנהרות והתשתיות הצבאיות של ארגון הטרור.
תקיפה ישראלית בצנעא תימן. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
תקיפה ישראלית בצנעא תימן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

התקיפה היום היא התקיפה השנייה בתוך פחות מיממה נגד שלטון החות'ים, שבוצעה בתגובה לירי טילים לעבר נמל התעופה בן גוריון. לפי הודעת צה"ל, הותקפו גם תחנות כוח ומפעל בטון המשמשים את הארגון לפעילות צבאית.

בהודעת צה"ל נמסר כי השדה שימש את שלטון החות'ים להעברת אמצעי לחימה ופעילים, וכי מדובר ב"תשתית אזרחית שמנוצלת באופן שוטף למטרות טרור". התקיפות, נמסר, נעשו באופן ממוקד תוך ניסיון לצמצם את הפגיעה באזרחים ובתשתיות אזרחיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully