וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לפיד מגיב לדרמר: "סיום המלחמה בעוד שנה? המחיר - 59 גופות"

יו"ר האופוזיציה פרס לשיטתו את התנאים שנדרש להשיג כדי לנצח את חמאס. "קודם כל לגייס את כולם ולבנות אלטרנטיבה לחמאס". לדבריו, בית המשפט צריך להתערב ולהבהיר את גבולות הסמכות בין הדרג המדיני לשב"כ: "נתניהו ניסה לשנות את הגדרת התפקיד של ראש השירות"

נאום ראש האופוזיציה יאיר לפיד בעצרת יום הזיכרון לשואה/עידו רימון

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, התייחס הבוקר (שלישי) בריאיון ל-103FM ל"חשיפתו" של השר רון דרמר על מועד סיום המלחמה. "החטופים ימותו", טען לפיד, "נקבל 59 גופות". לשיטתו, "יש שני תנאים שמאפשרים לנצח את חמאס. קודם כל צריך לגייס את כולם, אין מספיק חיילים. הממשלה מעודדת השתמטות וסרבנות". בנוסף, יו"ר האופוזיציה טוען שחייב למנות מחליף לחמאס: "לא הגדרת מטרה למלחמה, מי יבוא במקום חמאס?"

ראש שב"כ, רונן בר, הודיע אתמול שהוא יפרוש מתפקידו ב-15 ביוני לאחר לחץ כבד שספג מתומכי נתניהו, לפיד טוען שראש הממשלה "ניסה לשנות ולהגדיר דברים אחרים בתפקידו של ראש שב"כ: "רונן עבד תחתיי ותחת נפתלי בנט, שנינו חשבנו שהתפקיד של ראש שב"כ מוגדר וממוסגר באופן אחד. נתניהו ניסה לשנות את זה", ולבסוף הצהיר "אין לי התלבטות למי אני מאמין".

לשאלה האם בג"ץ צריך להכריע מי שיקר בתצהיר שהגיש, בר או נתניהו, השיב לפיד: "לא חושב שמישהו יתעלף אם יתגלה שבנימין נתניהו שוב שיקר, אבל אני אומר שחשוב לארגון. הארגון הזה הוא קריטי לביטחון ישראל בהרבה מאוד צורות שישראלים לא מבינים בכלל".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד בעצרת יום הזיכרון לשואה ולגבורה, קיבוץ יד מורדכי, 23 באפריל 2025. אלעד גוטמן, אתר רשמי
"נתניהו ניסה לשנות ולהגדיר דברים אחרים בתפקידו של ראש שב"כ"/אתר רשמי, אלעד גוטמן

על השב"כ אמר לפיד: "לא כל כך מהר הופכים ארגון שלם. בוודאי שיהיה יותר קשה לעשות את זה מול אנשי הארגון. הרי כל מי שייכנס להוביל את הארגון הזה - גם ירצה שהארגון יתייצב מאחוריו, ברגע שיובהרו כללי המשחק של המותר והאסור. אנחנו זקוקים לכללי משחק של מותר ואסור ביחסים בין הממשלה לשב"כ. חבל שאנחנו צריכים את זה - זה לא היה צריך להיות. זה תמיד היה ברור. איש מעולם לא חשב שמותר לשחק עם זה, כי זה ביטחון המדינה, שזה קודש הקודשים".

לדבריו, בית המשפט צריך להתערב ולהבהיר את גבולות הסמכות בין הדרג המדיני לשירות הביטחון:
"ברגע שהממשלה יצרה מצב שלא ברורים גבולות הגזרה בין שב"כ לבין ראש הממשלה, אז ראוי שבית המשפט יגיד - 'זה מותר, זה אסור, זה לא ארגון פרטי שלך, זה ארגון של המדינה'. בסוף, השב"כ בשנה האחרונה מנע 1,200 פיגועים רצחניים, עסק כל היום בביטחון המדינה, ואז אומרים לו שהוא שטאזי".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully