⚠️ *Rhybudd: Gall cynnwys y fideo beri gofid.*
— Newyddion S4C (@NewyddionS4C) April 25, 2025
Dyma'r foment yr ymosododd y Prifathro Anthony Felton ar gydweithiwr yn Ysgol Gatholig Sant Ioan ym mis Mawrth eleni.
Cafodd ei ddedfrydu i ddwy flynedd a phedwar mis yn y carchar yn Llys y Goron Abertawe ddydd Gwener. pic.twitter.com/iYw2jiZuJa
מנהל בית ספר נשוי מבריטניה תקף באכזריות את סגנו באמצעות מפתח ברגים (מפתח שוודי), על רקע משולש רומנטי מורכב של שניהם עם מורה שעמה ניהל רומן ואף האמין כי הוא אבי ילדה - וכעת נידון לשנתיים וארבעה חודשי מאסר.
ד"ר אנתוני ג'ון פלטון, בן ה-54, פתח במתקפה מתוכננת מראש נגד ריצ'רד פייק בן ה-51, בבית הספר הקתולי סנט ג'וזף בפורט טלבוט, דרום ויילס. לפי הדיווחים ב-Independent, פלטון ניגש בשקט אל עמיתו, שהיה ישוב במשרד בבית הספר, שלף מפתח שוודי מכיסו והכה בו בראשו - כל זאת ללא אזהרה מוקדמת.
מצלמות האבטחה תיעדו את פייק נופל לקרקע, בעוד פלטון ממשיך להכות אותו ופייק מנסה להדוף את המכות באמצעות בעיטות תוך שהוא שרוע על גבו. התקיפה האכזרית נבלמה רק כאשר חבר צוות אחר נכנס לחדר - דבר שגרם לפלטון להירגע.
במהלך הקראת גזר הדין שניתן בבית המשפט קראון בסוונסי, אמר השופט פול תומאס: "בעיקרו של דבר, הטריגר למעשה האלימות הקיצוני שלך היה מעשה ידיך - הקנאה המינית העזה שנבעה מהרומן והזעם הבלתי נשלט שזה עורר בך".
עוד הוסיף השופט: "יש בך די תבונה כדי להבין, בעת שתכננת את המתקפה המשונה הזו, כי השלכותיה יהיו אדירות ונרחבות. מר פייק חשב שאתה חברו - והפכת לתוקף שלו. הוא הוכה מאחור, לאחר שפיתית אותו אל תוך מארב מתוכנן. ההשפעה הפסיכולוגית, הרגשית והמקצועית עליו הייתה עמוקה".
ככה נראתה התקיפה
הרקע למקרה, כך תואר בבית המשפט, ייחודי ומורכב: פלטון, שהיה נשוי, ניהל רומן עם מורה בבית הספר ואף האמין כי התינוק שלה הוא שלו. אולם, לטענתו, הוא גילה שאותה מורה מקיימת יחסים אינטימיים גם עם חברי צוות נוספים - ובפרט עם סגנו ריצ'רד פייק.
ב-5 במרץ השנה, פיתה פלטון את פייק להיכנס לחדר צדדי וביקש ממנו לקרוא מייל במחשב, תוך שהוא דואג שגבו של פייק יהיה מופנה אליו. אז הוא שלף את המפתח השוודי והכה בו בראשו שוב ושוב. במהלך התקיפה צעק פלטון על הקורבן: "אתה יודע מה עשית" והאשים אותו בכך ששכב עם אהובתו. כתוצאה מהתקיפה סבל ריצ'רד פייק מנפיחות בעורף, כאבי ראש, בחילות וסחרחורות - אך למרבה המזל לא נגרמו לו פגיעות חמורות יותר.
במכתב ששלח זמן קצר לאחר התקיפה לכלל עובדי בית הספר, כתב פלטון: "צוות יקר, הטעות הגדולה ביותר שעשיתי הייתה למנות את ******(המורה) למספר תפקידים בבית הספר. היא התקדמה באמצעות קיום יחסי מין וכעת מקיימת יחסים אינטימיים עם לפחות שני חברים בצוות ההנהלה הבכירה, כולל ריצ'רד פייק. אני מצטער על הצער שגרמתי. אתם אנשים טובים ועושים עבודה מדהימה למען הקהילה שלנו. להתראות, ג'ון".
עוד בנושא:
מורה שאילצה את תלמידיה לעטות מסיכת "הצעקה" ולשכב איתה - לא מתחרטת
נקבע עונשו של הנער הענק שהיכה מורה מחוסרת הכרה כי לקחה לו את הסוויץ'
בהצהרת הקורבן שמסר פייק, סיפר כי פלטון ניצל את "האמון המלא" שנתן בו, כדי "לתמרן אותי לעמדת פגיעוּת מוחלטת". פייק תיאר כי כאשר חטף את המכות הראשונות, חש כאילו התקרה קורסת עליו: "זכור לי ששאלתי אותך שוב ושוב: 'מה אתה עושה, ג'ון?' לפני שהבנתי שעליי לזעוק לעזרה. גם כיום, כשאני משחזר את מה שקרה, אני שואל את אותה השאלה: איך יכולת לעשות לי דבר כזה?". הוא הוסיף כי מאז התקיפה פיתח גמגום והפגיעה הנפשית מלווה אותו עד היום. לדבריו, הוא עדיין רדוף מהאירוע ולא הצליח לשוב לעבודתו.
עו"ד עאבל חוסיין מהתביעה הכללית הבריטית (Crown Prosecution Service) הצהיר: "רמת האלימות מצד איש מקצוע במקום עבודה הינה מזעזעת. לעיתים קרובות מדי אנו עדים לכך שמתקפות מסוג זה גורמות לפגיעות בלתי הפיכות או לתוצאות קטלניות — ולמרבה המזל, במקרה הזה זה לא קרה".
פלטון, שכיהן במשך 17 שנה כראש מחלקת המתמטיקה בבית הספר, מונה בשנת 2023 למנהל בית הספר, שבו לומדים כ-900 תלמידים. בית המשפט גזר עליו עונש של שנתיים וארבעה חודשי מאסר בפועל והוציא נגדו צו הרחקה בלתי מוגבל ממי שהיה קורבנו.