נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ סיכל מתקפה ישראלית באיראן - כך מדווחים הלילה (חמישי) בעיתון הניו יורק טיימס. לפי הדיווח, ההחלטה התקבלה לאחר חודשים של דיונים באם לאפשר תקיפה של מתקני הגרעין או ללכת בנתיב דיפלומטי מול המשטר האיראני. ההחלטה התקבלה החודש, לאחר שטראמפ דן בנושא עם נתניהו במהלך ביקורו בוושינגטון.
גורמים בישראל סיפרו לניו יורק טיימס כי היו תוכניות לתקוף באיראן כבר במאי. "הם היו מוכנים להוציא אותן לפועל - ולהחזיר אחורה את יכולתה של איראן להגיע לגרעין בשנה ואף יותר", הובהר. עם זאת, התמיכה האמריקנית הייתה אמורה להתבטא לא רק בסיוע מפני תגובה - אלא בשותפות ישירה בתקיפה.
בתחילה, בהוראת ראש הממשלה נתניהו, גורמים ישראלים בכירים עדכנו את עמיתיהם האמריקנים בתוכנית שהייתה משלבת פשיטת קומנדו ישראלית על אתרי גרעין תת-קרקעיים עם מסע הפצצות, מהלך שבישראל קיוו שיכלול מטוסים אמריקאים.
אבל גורמים בצבא הישראלי אמרו שמבצע הקומנדו לא יהיה מוכן עד אוקטובר. ונתניהו רצה שזה יתבצע מהר יותר. גורמים ישראלים החלו לעבור להצעה למסע הפצצות מורחב שהיה מצריך גם סיוע אמריקאי, על פי גורמים שעודכנו על התוכנית.
כמה פקידים אמריקאים היו לפחות בהתחלה פתוחים יותר לשקול את התוכניות הישראליות. גנרל מייקל א. קורילה, ראש פיקוד מרכז ארה"ב, ומייקל וולץ, היועץ לביטחון לאומי, דנו שניהם כיצד ארצות הברית תוכל לתמוך בפוטנציה במתקפה ישראלית, אם טראמפ יתמוך בתוכנית, על פי גורמים שעודכנו בדיונים.
גם אם ארצות הברית תחליט שלא לאשר לכלי הטיס להשתתף במתקפה על איראן, ישראל תדע שהלוחמים האמריקאים זמינים להתגונן מפני התקפות של בעל ברית איראני.
מהרגע הראשון היו סימנים לכך שטראמפ וארה"ב היו פתוחים לתמיכה בפעולה צבאית ישראלית נגד איראן. ארה"ב מאשימה זה מכבר את איראן במתן נשק ומודיעין לחות'ים, ובמידה מסוימת שליטה על הקבוצה החות'ית. ב-17 במרץ, כשהזהיר טראמפ את החות'ים בתימן להפסיק את התקפותיהם, הוא גם קרא לאיראן ואמר שהיא שולטת בחות'ים.
היו סיבות רבות לכך שבכירים ישראלים ציפו מטראמפ לנקוט קו אגרסיבי כלפי איראן. ב-2020 הוא הורה להרוג את הגנרל קאסים סולימאני, מפקד היחידה הצבאית המובחרת ביותר של איראן. ואיראן ביקשה לשכור רוצחים כדי להתנקש בנשיא האמריקני במהלך הקמפיין לנשיאות בשנה שעברה, כך על פי כתב אישום של משרד המשפטים.
אבל בתוך ממשל טראמפ, כמה גורמים רשמיים הפכו סקפטיים לתוכנית הישראלית. בפגישה שנערכה החודש הציג טולסי גבארד, מנהל המודיעין הלאומי, הערכת מודיעין חדשה שאמרה שהצטברות הנשק האמריקאי עשויה לעורר סכסוך רחב יותר עם איראן שארה"ב לא רצתה בו.