עו"ד אורי קורב המייצב את א', איש המילואים בשב"כ שחשוד בהדלפת מידע לעיתונאים ופוליטיקאים, הסביר בשיחה עם 103FM שמרשו הדליף לכאורה את הפרטים לא לרווח אישי ולא ממניע פוליטי: "הוא ראה נושאים שהוא חשב שהציבור חייב להכיר אותם. הוא נחשד בחקירה במסירת מידע כשאין לו סמכות להוציא אותו".
לטענת עו"ד קורב מדובר במידע שהיה חייב לצאת לציבור: "ששב"כ חוקר/בודק/מרגל אחרי דרג מדיני. אתם לא רוצים לדעת את זה? אתם לא רוצים לחיות במדינה שאתם יודעים אם השב"כ בודק את הדרג המדיני? חוקר אחריו?"
"דמוקרטיה זה גם זכויות אזרח וגם זכויות פרט, זה גם עיתונות חופשית וגם זכות הציבור לדעת, זה גם הפרדת רשויות, זה הרבה מאוד דברים", אמר והוסיף: "שב''כ נמצא כאן לשמור על הדמוקרטיה, אבל לפעמים צריך לעזור לשב''כ לא להשתמש בכוח שלו באופן מופרז ולא לפגוע בדמוקרטיה, כי אם הוא מסיג את גבולם של אחרים, אז לא נהיה בדמוקרטיה מהכיוון השני".
לדבריו של קורב רונן בר "תרם המון למדינה" אך לדעתו "זה לא אומר שהוא לא פועל באופן שגוי. כל הזמן יש הדלפות, אם לא יהיו אנחנו לא נהיה מדינה דמוקרטית. אני מקווה שהרשויות יתעשתו, שב"כ והפרקליטות משתמשים לרעה בכוח המשרה".
הוא תהה מדוע מתייחסים אל א' כך אם סיפר להם את רוב הפרטים בחקירה: "השאירו אותו שישי שבת לבד בתנאים קשים ולא חקרו אותו. בשביל מה החזקתם אותו במעצר? לא מתנהגים כך לעובד מסור שנתן עשרות שנים לשירות".