מפקד הטייסת לשעבר וחבר הכנסת מתן כהנא (המחנה הממלכתי) התייחס בראיון ל-103fm להחלטת מפקד חיל האוויר תומר בר להדיח מהשירות את החתומים על מכתב הטייסים.
"בעיניי אי התגייסות לצבא היא קו אדום בוהק, ואסור לנו בשום אופן להגיע אליו", אמר, אך הדגיש שהוא לא רואה במכתב הטייסים שום איום שכזה: "מפקד חיל האוויר והרמטכ"ל טעו כשהדיחו משירות את המילואימניקים הפעילים, כי בסוף המילואימניקים הם אזרחים - אזרחים שמוחים, אבל כשקוראים להם הם עושים מה שהמפקדים מבקשים מהם. הראשון שימצמץ, אותו אני מדיח. תצאו, תפגינו, תחתמו על עצומות, תעשו מה שאתם רוצים". על תגובתו של ראש הממשלה למכתב אמר: "היות שאני מכיר לא רע חלק מאותם 'פנסיונרים אנרכיסטים', הם הדבר הכי רחוק בעולם מזה. יש ממשלה שפועלת בצורה אנרכיסטית לפרק את המדינה".
לדבריו של כהנא, "הייתי אומר לתומר בר, שהוא מפקד מעולה - במדינת ישראל יש רבים מאוד, בערך חצי מחיילי המילואים שמתנגדים למה שמדינת ישראל עושה. יש אנשים שמתנגדים מאוד למפעל ההתנחלויות שאני תומך בו, ועדיין הם עושים מילואים ביהודה ושומרון. הלוחמים הם אזרחים בראש ובראשונה. אני מכיר לא מעט אנשים משני הצדדים שמאוד לא מרוצים מההתנהלות של הדרג הלאומי ולפעמים גם של הצבאי יש שני קווים אדומים - שהממשלה לא תציית לבית המשפט ושאנשים לא יתייצבו לשירות צבאי. מי שלא מוצא את הקשר בין שניהם פשוט עוצם את עיניו", אמר.
על אות החיים שהתתקבל בחג מהחייל החטוף עידן אלכסנדר אמר: "סרטון קשה מאוד לצפייה. צריכים לעשות הכול כדי להחזיר את 59 החטופים שלנו. זה הדבר הערכי הנכון לעשות, וכל המאמצים שלנו צריכים לעשות את זה. החיים שבהם יחזרו הביתה בסוף בעסקה, וצריך לעשות את זה".
הוא נשאל אם חידוש הלחימה ברצועה מסייע לכך, והשיב: "כאשר התברר שראשי מערכת הביטחון אמרו שצריך לחזור ללחץ הצבאי, אמרתי או-קיי, אבל בואו נראה שהלחץ הצבאי מוכוון עסקה. ממשלה נמדדת בתוצאה סופית, וצריך לראות שהמאמץ הצבאי הזה מוכוון כל כולו לעסקה, ושהידיעות שיש עסקה בפתח נכונות".
"המלחמה בחמאס לא תסתיים אף פעם. אולי הלחימה תיעצר, כי החמאס הוא ארגון שחרת על דגלו להשמיד את מדינת ישראל. אנחנו לצערי לא באירופה, ויש אויב ששונא אותנו. הלקח הכי חשוב מ-7 באוקטובר שכדאי להקשיב לאויב שלנו", הזכיר כהנא.
הוא הדגיש כי שתי מטרות המלחמה הגדולות - השבת החטופים והכרעת חמאס - לא סותרות, אך סוגיית החטופים דחופה יותר: "אני יודע שמבחינה ערכית החטופים צריכים להיות בראש סדר העדיפויות. לא בגלל שאני לא רוצה להשמיד את חמאס. הדיכוטומיה - או להחזיר את כל החטופים או להשמיד את חמאס היא לא נכונה. העולם הוא לא שחור ולבן, אנחנו צריכים להחזיר את החטופים, ומתישהו גם נמצא את ההזדמנות להשמיד את חמאס".