בתום דיון של 10 שעות בעניין בג"ץ הדחת ראש שב"כ רונן בר, הוציא בג"ץ הערב (שלישי) צו ביניים האוסר על הממשלה לפטר את בר מתפקידו. זאת, במקביל לאיסור על הכרזה על מציאת מחליף, או לחילופים מתן הוראות לבעלי התפקידים הכפופים לבר.
"ניתן בזאת צו ביניים שלפיו רונן בר, ראש שב"כ, ימשיך לכהן בתפקידו עד למתן החלטה אחרת - על כל המשתמע מכך", נכתב.
"בית המשפט העביר מסר ברור ונחרץ - הדחת ראש השב"כ היא השתלטות פוליטית שנעשתה בחופזה", נמסר מטעם ארגון "מכונת האמת", שעתרה לבג"ץ נגד פיטורי בר. "המהלך נעשה בחופזה כיוון שנתניהו צריך פודל שינקה ממנו את קטארגייט. נמשיך להיאבק נגד הפרשה החמורה ביותר שהתגלתה במשרד ראש הממשלה".
בלשכת רה"מ תקפו את החלטת הרכב השופטים: "שופטי ההרכב חזרו מספר פעמים בדיון שאין חולק על סמכותה של הממשלה להעביר את ראש השב"כ מכהונתו. תמוהה החלטת בג"ץ לדחות בעשרה ימים את מועד סיום כהונתו של ראש השב"כ".
בתגובת לשכת ראש הממשלה אין איום ישיר להפר את הצו של בגצ כפי שאיימו ודרשו חלק משרי הממשלה. עם זאת, לפי מקורות בסביבת נתניהו, הוא כן שוקל למדר את ראש שב"כ ככל האפשר מדיונים ופורומים ביטחוניים כדי להפעיל עליו לחץ לפרוש בעצמו. מקורות בסביבת נתניהו אומרים כי אין לבית המשפט דרך לאכוף את מי הוא יכול ולא יכול להזמין לדיונים.
"לא!", הגיב שר התקשורת שלמה קרעי לצו בג"ץ. "הממשלה חייבת לציית לחוק. חובת נאמנות למדינת ישראל ולחוקיה, לא לצו בלתי חוקתי וללא סמכות. רונן בר יסיים את תפקידו ב-10 באפריל. מה הקו האדום? זכות שיבה לפלסטינים? ביטול המדינה היהודית והפיכתה למדינת כל אזרחיה? מה דמוקרטי בשלטון מוחלט של יצחק עמית?".
בתום הדיון שהתקיים היום בעניין, נתן בית המשפט לצדדים זמן לנסות להגיע לפתרון משותף, עד אחרי פסח.
כזכור, העותרים טוענים כי ראש הממשלה נמצא בניגוד עניינים בשל פרשות קטארגייט והמסמכים המסווגים ולכן הוא לא יכול לפטר את ראש שב"כ הנוכחי. עוד טוענים העותרים כי הליך פיטוריו של בר נעשה שלא כדין ולא הועבר דרך הועדה למינוי בכירים וכן לא ניתנה לבר זכות שימוע לשטוח את טענותיו נגד הפיטורים.
הממשלה מיוצגת ע"י עו"ד ציון אמיר שטוען, כי לממשלה יש סמכות למנות ולפטר ראש שב"כ. עוד טוען אמיר כי לראש הממשלה אין אמון ברונן בר ולכן יש צורך בטחוני בהול להחליפו. היועמ"שית לא מייצגת את הממשלה בעתירה זו. הטענה המרכזית שלה שמייצגת את עמדתה בעתירה זו ולא את הממשלה והעומד בראשה, היא שלפיטורי ראש שב"כ הנוכחיים תהיה השלכה רוחבית על שאר ראשי שב"כ, בכך שהם יהיו חייבים את משרתם באופן ישיר לראש הממשלה ולא תהיה הפרדה בין התפקיד המקצועי לכפיפות לממשלה.