בית המשפט גזר היום (שלישי) 28 שנות מאסר על אשר אבוחצירה לאחר שהורשע ברצח בת זוגתו. על פי כתב האישום, בסמוך לפרוץ מלחמת "חרבות ברזל" ביקשה המנוחה מאבוחצירה בן זוגה, לערוך טקס "הפרשת חלה" לשלום חתנה וחיילי צה"ל, וביקשה מהנאשם שלא ישהה בבית במהלך האירוע שנועד לנשים בלבד.
אבוחצירה סירב, ובמהלך שהותם המשותפת בבית, החליט לרצוח את המנוחה. הוא נטל שתי סכינים, דקר אותה מספר רב של פעמים באזורים שונים בגופה, נמלט מהזירה ונעצר מאוחר יותר על ידי המשטרה.
במסגרת הליך גישור, הודה אבוחצירה במיוחס לו, אולם ההסכמה לא כללה הסכמה עונשית. במהלך הטיעונים לעונש טען עו"ד מסעד כי: "נטילת חיוו של אדם היא מעשה חמור וקשה הן בהיבט האנושי - מוסרי והן בהיבט החוקי בהינתן תוצאתו הטראגית והבלתי הפיכה של המעשה, וכי הפגיעה בערכים החברתיים מתעצמת עת קורבן העבירה היא בת זוגו של הנאשם". בהתאם לכך, ביקשה הפרקליטות לגזור על הנאשם עונש של מאסר עולם.
בסופו של דבר, גזר בית המשפט על אבוחצירה 28 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי, ופיצוי בסך 258,000 שקלים. לאחר מתן גזר הדין מסרה עו"ד הדס בריח, המייצגת את ילדי המנוחה: "בית המשפט המחוזי אמר את דברו עת הרשיע את הנאשם ברצח המנוחה והטיל עליו עונש מאסר של 28 שנים.
עבור המשפחה, אין נחמה על אובדן כה קשה של אדם קרוב ובנסיבות כה טראגיות ואכזריות, לאחר שהמנוחה סמכה על הנאשם וטיפלה בו לאורך שנים. עם זאת, המשפחה מברכת על החלטת בית המשפט המשקפת את סלידת החברה מרצח אישה בדם קר על ידי בן זוגה. הטלת עונש מאסר ממושך, מבטאת הכרה כי רצח אדם אינו דבר של מה בכך וכחברה עלינו להוקיע ולהביע את סלידתנו ממעשה של נטילת חיי אדם על ידי אחר באופן אכזרי".