וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופי: פרופ' אווה אילוז לא תקבל את פרס ישראל לסוציולוגיה לשנת תשפ"ה

עודכן לאחרונה: 6.4.2025 / 13:08

פרופ' אילוז חתמה בעבר על מכתב לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, לפיו אין לסמוך על הרשויות הישראליות - ועל בית הדין בהאג לחקור בעצמו את מדינת ישראל. אילוז בתגובה ראשונה ל'וואלה': "אנחנו עדים לקריסת שלטון החוק. משטרים אפלים תמיד מתחילים בחיסול האקדמיה"

לאחר מספר דיונים התקבלה היום (ראשון) החלטה סופית לפי פרופ' אווה אילוז לא תקבל את פרס ישראל לסוציולוגיה לשנת תשפ"ה.

זאת, בשל העובדה שפרופ' אילוז חתמה בעבר על מכתב לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, לפיו אין לסמוך על הרשויות הישראליות, ולכן על בית הדין לחקור בעצמו את מדינת ישראל. בעקבות המהלך בו נקטה, פנה שר החינוך יואב קיש לוועדת פרס ישראל לסוציולוגיה - וביקש ממנה לבחון מחדש את ההמלצה להעניק לפרופ' אילוז את הפרס.

אווה אילוז. אביר סולטן, פלאש 90
אווה אילוז/פלאש 90, אביר סולטן

הוועדה התכנסה מספר פעמים, אך לא הצליחה להגיע להסכמה פה אחד על מועמדותה של אילוז לקבלת הפרס, או על מועמד אחר - כפי שנדרש לפי הנהלים. לפיכך, פרס ישראל בתחום הסוציולוגיה לא יוענק השנה.

אווה אילוז בתגובה ראשונה ל'וואלה': "המקרה האישי שלי לא חשוב. מה שחשוב הוא שאנחנו עדים לקריסת שלטון החוק. משטרים אפלים תמיד מתחילים בחיסול של שתי זירות: מערכת המשפט ואקדמיה. רק מחאה מאוד משמעותית תעצור את הקריסה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully