סגנית ראש העיר תל אביב, מיטל להבי, העלתה לרשתות החברתיות תיעוד שלה מנסה לעקור דוכן תפילין לזכרם של נרצחים בפסטיבל הנובה. "אומרים די לדוכנים לא חוקיים במרחב הציבורי", כתבה לצד התמונות שהעלתה. המעשה עורר סערה - ואת זעמם של קרובי הנרצחים, התאומים אושר ומיכאל וקנין.
"ראיתי את זה בפייסבוק וכולם שלחו לי הודעות. את האישה הלא נעימה הזאת. הרגשתי דפיקות בלב ורע, מה זה הפריע לה? כל הזמן בכיתי ובכיתי. זה סך הכול זיכרון של הילדים שלי שהלכו, סך הכול להנציח אותם. למה כל הרוע הזה וכל השנאת חינם שיש פה", אמרה אמם רחל לוואלה בדמעות. "אני רואה את הדוכן עם התמונות שלהם וזה מביא לי קצת טוב על הלב. נשארתי לבד. החברים שלהם עובדים חזק שישאירו את הדוכן אבל אני לא יודעת מה יהיה".
אור ומיכאל, בני 35 מירושלים, היו בין מפיקי המסיבה ברעים. בבוקר השבת השחורה אמם רחל ראתה בטלוויזיה את המתקפה המתרחשת וניסתה להתקשר לבניה. מיכאל הספיק לענות באזור 09:00 ולספר בקצרה שהוא בורח מהמחבלים, מאושר כבר לא שמעה.
מאז, קרוביהם התרימו כסף כדי להקים דוכן תפילין לעילוי נשמתם. דיוקנאות של פניהם צוירו על גביו. "שכל מי שיניח את התפילין יעשה את זה בשבילם", מספר חברם הקרוב בנימין סופר. "הם היו אנשים של אנשים, חברים טובים, אהבו לשמח אנשים, הרבה אנשים רצו את הדוכן הזה. לזכור אנשים שנרצחו על לא עוול בכפם".
סופר התרעם על התיעוד שהעלתה להבי. "המעשה שלה מזעזע ומבחיל, והיא עוד התגאתה בו. פשוט בושה. מאכזב מאוד שאישה בתפקיד כזה בכיר מתנהגת ככה. זה אמור להיות הפוך - עיריית תל אביב אמורה לקדם את הדברים האלה ולהוות דוגמה. עדיין יש לנו חברים חטופים בעזה שלא הוחזרו, אלקנה בוחבוט היה שותף של אושר ומיכאל וקנין במסיבות ובחיים עצמם. כואב הלב", שיתף.
בעקבות התגובות הזועמות להבי הסירה את הסטורי. "אתמול העליתי סטורי שהובן שלא כהלכה. במהלך סיור מקצועי שקיימתי בכרם התימנים, נתקלנו בדוכן שהוצב במרכז צומת רחובות. בעבר התמודדתי עם תופעת פלישות של דוכנים לאזורי מגורים, ולכן נושא תפיסת המרחב הציבורי - ובפרט בצומת, ללא אישור עירייה - הוא בעייתי בעיניי", הסבירה.
"היום זה דוכן תפילין, ומחר זה עלול להיות משהו אחר", המשיכה. "הצבת דוכן באמצע הדרך ובצומת אינה לגיטימית ובפרט כשהשמשיה של הדוכן חוברה למשטח בטון כבד. עם זאת, כנבחרת ציבור עליי להיות רגישה יותר לכל הקשור לאירועי 7 באוקטובר, ולא התכוונתי חלילה לפגוע בזכרם של הנרצחים".
בתגובה לציוץ ביקורתי ברשת X, כתבה להבי כי "הפוסט שהעליתי פגע ברגשות של אם שכולה ומשפחת וקנין ועל כך אני מצרה ומתנצלת. אם הייתי יודעת מדובר בדוכן להנצחתם, התמונה לא הייתה עולה לרשת", אף שהציור של האחים מתנוסס על שטח הדוכן כולו. כותבת הציוץ, נועה מגיד, בשיבה לה: "להלן עובדות: הסרת את הפוסט בגללי. היו לך שם לפני כן מאות תגובות, גם של הקרובים שלהם, אבל זה לא גרם לך למחוק. התירוץ של לא ידעתי לא תופס ואפילו מביך. חייכת, וגם השותף שלך שם מחייך".