וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תעלומה בנגב: מה גרם למותם של ארבעה גמלים בשטח אש של צה"ל?

עודכן לאחרונה: 21.3.2025 / 11:30

גופותיהם של הגמלים נמצאו סמוך לבאר מילכה, ובבדיקה ראשונית של מחלקת הזיהוי הפלילי של המשטרה לא נמצאו בסביבתן קליעים. לפני כחודשיים אירע מקרה חריג נוסף בדרום, כש-335 דיות שחורות, עיט צפרדעים, סיקסק ועורב אפור נמצאו מתים סמוך ליישוב פטיש

סרטון של המשטרה נגד מרוצי הגמלים הלא חוקיים/דוברות משטרת ישראל

ארבעה גמלים מתים אותרו הבוקר (שישי) בשטח אש של צה"ל סמוך לבאר מילכה שבנגב. בבדיקה ראשונית של מחלקת הזיהוי הפלילי של המשטרה לא נמצאו בסביבתם קליעים. מהמשטרה נמסר כי היא "ממשיכה לאסוף ממצאים במטרה לאסוף ממצאים ועל מנת לברר את נסיבות גרימת המוות ולהגיע אל חקר האמת באירוע".

סימון גמלים בדרום, אפריל 2015. יניר יגנה, מערכת וואלה
גמלים בנגב/מערכת וואלה, יניר יגנה

לפני כחודשיים אירע מקרה חריג נוסף בדרום, כש-335 דיות שחורות, עיט צפרדעים, סיקסק ועורב אפור נמצאו מתים סמוך ליישוב פטיש על ידי פקחי רשות הטבע והגנים. אחת הדיות X71 מושדרה ב-8 בדצמבר 2017 במטמנה גני הדס. היא השלימה שש נדידות אביב וסתיו מאז המישדור, וקיננה במרכז רוסיה (ממזרח לאורל באסיה), 1600 ק"מ צפונית-מזרחית למוסקבה. "לצערנו היא מצאה את מותה באירוע הנוכחי", אמרו אז ברשות הטבע והגנים.

"רק שיתוף פעולה עם הגנ"ס והשירותים להגנת הצומח במשרד החקלאות להסדרת הרגולציה על חומרי הדברה ורעלים יאפשרו להלחם בתופעת ההרעלות שמאיימת על עולם החי בישראל", אומר דרור הבלנה מדען ראשי ברשות הטבע והגנים. "בלי שיתוף פעולה כזה כל העבודה של רט"ג לשימור בע"ח ועופות דורסים בפרט יורדת לטמיון. ללא הסדרת הנושא ומתן כלים רגולטוריים משמעותיים לא נוכל להתמודד עם ההרעלות שמאיימות על עולם החי שלנו. התמותה ההמונית של העופות הדורסים מהווה כפי הנראה רק את קצה הקרחון של הנפגעים בהרעלה, כיוון שהחומר החשוד כרעיל מאוד למינים רבים ובעל שארתיות רבה בסביבה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully