התרעה הופעלה היום (רביעי) על חשש לחדירת מחבלים ביישוב קריית נטפים בשומרון. זוהו מספר חשודים בישוב, וישנו חשד שמדובר בגניבת רכב. כוחות בסריקות במקום ותושבי המקום הורו להישאר בביתם. מאוחר יותר דווח כי נתפס חשוד בישוב וככל הנראה לא מדובר בפח"ע.
דובר צה"ל עדכן בסוף האירוע: "בהמשך להתרעה שהופעלה מוקדם יותר היום על חשד לחדירת מחבלים בקריית נטפים שבחטיבת אפרים, תוך זמן קצר כוחות צה"ל ומשטרה קפצו ליישוב. הכוחות ערכו סריקות ותפסו את החשוד. לאחר בירור, מדובר באירוע פלילי והוסר החשד לחדירת מחבלים. מדובר בגנב רכב שברח רגלית לתוך היישוב".
ממועצה אזורית שומרון נמסר: "אביר לילה ג' בקריית נטפים. נבדקות האפשרויות האם מדובר בפועל פלסטיני או גנב כלי רכב שברח מהמשטרה או באירוע פח"ע. הפרטים בבדיקה". ראש מועצת שומרון, יוסי דגן הנחה את מטה החירום של המועצה להודיע לתושבים להכנס לבתים. כיתת הכוננות הוקפצה. כוחות הבטחון במקום.
צוות צח"י של היישוב מסר: "תושבים יקרים, הופעלה התרעה מחשש לחדירה בעקבות פועל שקפץ מהגדר של פרוייקט נטף. כיתת כוננות פועלת. אנא הישארו בבתים עד להודעה אחרת".
מוקד שומרון - עדכון סטטוס קריית נטפים: "תמנ"צ אבל"ג בקרית נטפים- זוהה חשוד, ככל הנראה מדובר בגנב רכב, שחדר ליישוב מעל הגדר המערבית של היישוב מכיוון פרוייקט הבנייה. החשוד לבוש חולצה אפורה ומכנס שחור בגובה 1.80. כרגע יש צוותים שסורקים ברחבי היישוב רגלית, ושני רחפנים באוויר. כרגע א.נ.א.נ.".