וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצל הלחימה המחודשת בעזה: הטרקטורים עולים על הקרקע לבניית שכונת הצעירים של קיבוץ נירים

עודכן לאחרונה: 19.3.2025 / 9:41

בשבעה באוקטובר מרבית הבתים בשכונת הצעירים נשרפו קליל וקרבות קשים התנהלו בה, בהם נרצחו אורן אלפסי וגדעון באבני. מאותה שכונה נחטפה גם נורלין בבדילה אג'וג'ו באבני, אשר שבה בעסקה. "אנחנו ממשיכים קדימה, אבל החזרה לא תוכל להיות שלמה עד שלא ישובו כל החטופים"

הרצי הלוי בניר עוז: "החייל הראשון הגיע אחרי שהמחבל האחרון עזב"/ראובן קסטרו

ביום בו החלו לבנות את שכונת הצעירים בקיבוץ נירים, אשר נשרפה קליל בשבעה באוקטובר, חזרה אתמול (שלישי) מדינת ישראל ללחימה בעזה. עם זאת, תושבי הקיבוץ נחושים להמשיך ולהתקדם בקצב הבניה, מצפים ומאמינים שיוכלו לחזור הביתה בקרוב, ומדגישים כי חזרה שלמה הביתה לא תוכל להתקיים כל עוד כל החטופים לא ישובו לביתם.

בשבעה באוקטובר מרבית הבתים בשכונת הצעירים נשרפו קליל וקרבות קשים התנהלו בה, בהם נרצחו אורן אלפסי וגדעון באבני ז"ל. מאותה שכונה נחטפה גם נורלין בבדילה אג'וג'ו באבני, אשר שבה בעסקת החטופים אחרי 53 ימים בשבי חמאס. בתכנון - בניית 28 בתים חדשים שיאכלסו את צעירי הקיבוץ ויפיחו מחדש חיים בשבילים המוכרים.

קהילת נירים פונתה אחרי אירועי השבת השחורה לאילת, ולאחר כארבעה חודשים עברה לפתרון בינתיים בבאר שבע ומאז מצפה לחזור ולבנות מחדש את הבית. הבניה הזו היא חלק מההיערכות הרחבה לחזרה. במהלך החודשים האחרונים שופצו ושוקמו מבנים מרכזיים שהיוו את לב החיים בקיבוץ: בהם הכלבו, גני הילדים, הבריכה וחדר האוכל - מתוך מטרה ברורה להכין את הקרקע לשיבת החברים ולקיים עבורם מרחב שיביא לחיים חדשים. בימים האחרונים הטרקטורים עלו על השטח, העבודות בעיצומן, והשכונה שהיוותה בית למשפחות צעירות ולדור העתיד של נירים - מתחילה לקום מחדש.

הטרקטורים עולים על הקרקע לבניית שכונת הצעירים של קיבוץ נירים, 19 במרץ 2025. דוברו נירים, אתר רשמי
"הרגע הזה מסמל עבורנו הרבה יותר מבנייה – זו חזרה לחיים"/אתר רשמי, דוברו נירים
הטרקטורים עולים על הקרקע לבניית שכונת הצעירים של קיבוץ נירים, 19 במרץ 2025. דוברו נירים, אתר רשמי
הטרקטורים עולים על הקרקע לבניית שכונת הצעירים של קיבוץ נירים, 19 במרץ 2025/אתר רשמי, דוברו נירים
הטרקטורים עולים על הקרקע לבניית שכונת הצעירים של קיבוץ נירים, 19 במרץ 2025. דוברו נירים, אתר רשמי
הטרקטורים עולים על הקרקע לבניית שכונת הצעירים של קיבוץ נירים, 19 במרץ 2025/אתר רשמי, דוברו נירים

מאיה ליברמן, מנהלת הקהילה: "הרגע הזה מסמל עבורנו הרבה יותר מבנייה - זו חזרה לחיים. שכונת הצעירים היא הלב הפועם של הדור הבא בנירים, והשיקום שלה הוא צעד משמעותי בדרך חזרה הביתה, אבל תקומה אמיתית תיתכן רק בשובם של החטופים כולם ובהקמת ועדת חקירה ממלכתית, שתבדוק את הכשלים ותוודא שלא יקרו שוב".

  • עוד באותו נושא:
  • נירים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully