וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צעדה לירושלים החל ממחר, עיר אוהלים ללא הגבלת זמן | תוכנית המחאה נגד פיטורי ראש שב"כ

עודכן לאחרונה: 17.3.2025 / 13:24

כ-60 ראשי מחאות התכנסו לדיון חירום על תגובה אפשרית לפיטורי ראש שב"כ במהלכו הוחלט על יום מחאות נרחב ביום רביעי הקרוב. ראשי המחאות קוראים לכל המשק להצטרף. "נעלה בהמונינו אל משרד רה"מ בירושלים ונשאר מולם עד לביטולם המיידי". גם באופוזיציה כינסו דיון חירום

ראשי ארגוני המחאה התכנסו לדיין על החלטתו של רה"מ בנימין נתניהו לפטר את ראש השב"כ, רונן בר, 17 במרץ 2025/חומת מגן לדמוקרטיה

על רקע הודעת ראש הממשלה, בנימין נתניהו אמש (ראשון) כי בכוונתו לפטר את ראש שב"כ, רונן בר, שורת ארגוני מחאה מוכרים, קיימו הבוקר התייעצות לקביעת תכנית פעולה וצעדי המשך. גם באופוזיציה התקיימה פגישה בנידון.

הפגישה נערכה הבוקר ובה השתתפו כ- 60 ראשי מחאות. במהלך הפגישה הגיעו הנציגים להחלטה על צעדה מחר בבוקר מאנדרטת פורצי הדרך סמוך לירושלים עד מוצא, וברביעי בבוקר ממוצא לקריית הממשלה בירושלים, שם יתמקמו ויפגינו במקביל לישיבת הממשלה. ארגוני המחאה קראו לציבור המפגינים להיות קשוב לעדכונים על מועדי ומיקומי פעולות מחאה.

פגישה זו הינה ההתכנסות הרחבה הראשונה מאז 7 באוקטובר. בין המשתתפים היו מנכ"ל מטה המאבק חופשי בארצנו, ערן שוורץ, אייל נווה מאחים לנשק, איתי אטר ממחאת האקדמיה, ענבל גלבוע מבונות אלטרנטיבה, כלנית שרון ויניב סגל החזית הורודה, איילת השחר סיידוף מאמהות בחזית, רן הר נבו מיאללה תקווה, יובל סלע מהחופשיים, אליעד שרגא מהתנועה לאיכות השלטון, נועם תיבון, נאווה רוזוליו, נמרוד שפר, קארין נהון, שקמה ברסלר, משה רדמן ויוסי קוצ'יק.

ראשי ארגוני המחאה התכנסו לדיין על החלטתו של רה"מ בנימין נתניהו לפטר את ראש השב"כ, רונן בר, 17 במרץ 2025. ללא, אתר רשמי
ראשי ארגוני המחאה התכנסו לדיין על החלטתו של רה"מ בנימין נתניהו לפטר את ראש השב"כ, רונן בר, 17 במרץ 2025/אתר רשמי, ללא
הפגנה נגד החלטתו של רה"מ בנימין נתניהו לפיטור ראש השב"כ, רונן בר, 16 במרץ 2025. רועי בושי, אתר רשמי
הפגנה נגד החלטתו של רה"מ בנימין נתניהו לפיטור ראש השב"כ, רונן בר, 16 במרץ 2025/אתר רשמי, רועי בושי

לפי מובילי המחאה, משה רדמן, עמי דרור, שקמה ברסלר, יאיא פינק ודני אלגרט יצאו היום לישון באנדרטת פורצי הדרך בקריאה לציבור להצטרף. ביום רביעי שיירות יעלו מכל הארץ ירושלים, שם מתוכננת הפגנה מתמשכת ללא הגבלת זמן, במתכונת עיר אוהלים. המחאה תחל ברביעי בצעדה שיוצאת ממוצא בשעה 8:00 ותגיע לקריית הממשלה, שם ישבו המפגינים עד תום ישיבת הממשלה. לאחר מכן נצא בצעדה המונית מקריית הממשלה לעזה 35, לישיבת קבע.

ראשי מפלגות האופוזיציה יאיר לפיד, בני גנץ ויאיר גולן גם נועדו הבוקר לפגישה משותפת בכנסת זאת בעקבות כוונת ראש הממשלה נתניהו להביא הצעה לפיטוריו של ראש השב"כ רונן בר בישיבת הממשלה הקרובה. יושב ראש ישראל ביתנו אביגדור ליברמן נעדר מהפגישה בגלל סיור שתוכנן מראש אך שוחח עם ראש האופוזיציה מוקדם יותר.

בשעה 15:30 תתקיים מסע"ת של פורום חומת מגן, בכירי מערכת הביטחון לדורותיהם, על רקע כוונת ראש הממשלה לפטר את ראש השב"כ. בבית ציוני אמריקה, ברחוב דניאל פריש 1 בתל אביב.

בוידאו: הפגנה נגד החלטתו של רה"מ בנימין נתניהו לפיטור ראש השב"כ, רונן בר, 16 במרץ 2025/איתן סלונים

הודעה שפורסמה מטעם ארגוני המחאה: "ההחלטה לפטר את ראש השב"כ, רונן בר, נעשית על ידי אדם הנמצא בניגוד עניינים משווע, שלשכתו נמצאת בחקירה בטחונית על שיתוף פעולה עם קטאר, ודגל שחור של אי לגיטימיות מתנוסס מעליה. לנתניהו אין מנדט ציבורי לפטר את ראש השב"כ, זו החלטה שמאיימת באופן ישיר וברור על הדמוקרטיה הישראלית".

כמו כן, הודיעו ארגוני המחאה על מחאה רחבת היקף מול משרדי ראש הממשלה ביום רביעי הקרוב, ה-19 במרץ, בעת הדיון בממשלה על פיטורי ראש השב"כ, "נעלה בהמונינו אל משרד ראש הממשלה בירושלים ונשאר מולם וברחבי העיר עד לביטולם המיידי".

"אנו קוראים לחברי וחברות האופוזיציה, ראשי המשק, האוניברסיטאות, איגודי הסטודנטים, העובדים, מטה ההייטק, פורום העסקים, ראשי בתי החולים, הרופאים והרופאות וההסתדרות להצטרף אלינו במאבק הבלתי מתפשר על הדמוקרטיה הישראלית", קראו ראשי ארגוני המחאה.

כרזה להפגנה "יום הפקודה" 19.3.25. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
כרזה להפגנה "יום הפקודה" 19.3.25/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
צפו: ‏מנהל גימנסיה הרצליה, זאב דגני מודיע שגימנסיה תבטל את יום הלימודים ביום רביעי/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת, כתב לחברי הסגל כי במקרה של פיטורי ראש שב"כ הוא ישבות ויצטרף להפגנות - וקרא להם ולבכירי המשק להצטרף אליו.

גם מנהל הגימנסיה העברית הרצליה, זאב דגני, הודיע כי בתיכון יצטרפו למחאה. ביום רביעי, במקום להגיע לבית הספר החטיבה העליונה תלמד ממקום המחאה בירושלים. לדבריו, תיכון הריאלי בחיפה שותף לצעדים.

שר החינוך יואב קיש על החלטת זאב דגני להשבת הלימודים ביום רביעי בגימנסיה הרצליה/דוברות שר החינוך

שר החינוך יואב קיש הגיב לדבריו של מנהל הגימנסיה ואמר: "זאב דגני הוא עבריין. החלטתו להשבית את הלימודים ולשלוח תלמידים להפגנה פוליטית היא הפרה חמורה וישירה של חוק חינוך חובה. מערכת החינוך אינה הפקר, ולא נאפשר להפוך את בתי הספר לזירות התגוששות פוליטיות".

עוד אמר: "בשל כך, דגני והוועד המנהל של גימנסיה הרצליה זומנו לשימוע דחוף ביום רביעי. במידה שבית הספר אכן יושבת, התקציבים שהגימנסיה הרצליה מקבלת ממערכת החינוך יופסקו לאלתר. בתי הספר הם מקומות ללמידה, לא במות לתעמולה פוליטית. תשאירו את הפוליטיקה לפוליטיקאים".

איתמר קרמר, ראש משמר החינוך הממלכתי בתגובה לדרישה לשביתה מטעם מנהל גימנסיה הרצליה: "אנו עומדים מאחורי זאב דגני וקוראים לכל מחנך ומחנכת לתת דוגמא אישית ולהיאבק בכל כוחם להצלת הדמוקרטיה. השר קיש מנסה להסתיר את כשלונותיו ע"י אכיפה בררנית כלפי מערכת החינוך הממלכתית, תוך שהוא מתעלם לחלוטין מהפוליטיזציה המוחלטת שמתקיימת יום יום בחינוך הממ"ד והחרדי. למוסדות החרדיים ולחינוך הממלכתי-דתי מותר להוציא מפגינים במוצהר - אבל כשמנהל בית ספר נוסע עם צוות המורים שלו לירושלים, השר קיש מאיים עליו בשלילת תקציבים כאחרון הקומיסרים. לא נוכל לתת למציאות הזו להימשך"

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully