וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח: חיל האוויר האמריקני תקף ספינה בבעלות ישראלית שהח'ותים השתלטו עליה

עודכן לאחרונה: 16.3.2025 / 23:49

ערוץ "אל-מסירה" דיווח הערב על תקיפות של חיל האוויר האמריקני לעבר הספינה "גלקסי לידר", ספינה בבעלות ישראלית שארגון הטרור השתלט עליה בנובמבר 2023. אמש החל מבצע נרחב של צבא ארצות הברית ברחבי תימן נגד ארגון הטרור, בו נהרגו עד כה 30 איש, ע"פ דיווחים

תיעוד שפרסמו החות'ים מההשתלטות ספינת גלקסי לידר/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מקורות מסרו לערוץ הטלוויזיה של החות'ים, "אל-מסירה" הערב (ראשון) כי חיל-האוויר האמריקני תקף את תא הפיקוד בספינה המוחזקת בידי החות'ים, "גלקסי לידר" - כשמדובר בספינה שהחות'ים השתלטו עליה בנובמבר 23' ונמצאת בחלקה בבעלות ישראלית. צוות הספינה שוחרר רק בינואר האחרון מאז ההשתלטות על הספינה.

סירות של המורדים החות'ים מלווים את הספינה "גלקסי לידר" אחרי שהשתלטו עליה בים האדום, 20 בנובמבר 2023. רויטרס
סירות של המורדים החות'ים מלווים את הספינה "גלקסי לידר" אחרי שהשתלטו עליה בים האדום, 20 בנובמבר 2023/רויטרס

המורדים בתימן השתלטו על הספינה חודש אחרי תחילת המלחמה נגד חמאס. הספינה "גלקסי לידר" היא בבעלותו של איש העסקים הישראלי ויבואן הרכב רמי אונגר, ועל סיפונה היו 25 אנשי צוות ממדינות שונות בעת חטיפתה. הספינה הייתה ללא מטען על סיפונה כשהייתה בדרכה אל הודו מאירופה. היא הופעלה על ידי חברה יפנית, ואנשי הצוות שלה הם אזרחים מהפיליפינים, בולגריה, אוקראינה, רומניה ומקסיקו. נסר א-דין עאמר, בכיר בתנועה הפוליטית של החות'ים הודיע בחודש ינואר האחרון בחשבון ה-X שלו: "בהתאם לדרישה של האחים מחמאס ובאמצעות האחים מסולטנות עומאן - ישוחררו היום צוות הספינה הישראלית".

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע אמש על מבצע נרחב נגד החות'ים בתימן. המבצע החל עם פגיעה מהאוויר בתשתיות של ארגון הטרור השיעי. כמו כן כלי תקשורת ערביים דיווחו על לפחות 31 הרוגים ויותר מ-100 פצועים בגל התקיפות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully