ראש הממשלה נתניהו ניסה לדחוק בראש השב"כ, רונן בר, להתפטר מתפקידו, כך פורסם במהדורה המרכזית בערוץ 12. נתניהו אמר לבר: "חיכינו לתחקיר, עכשיו זה הזמן שלך לשים את המפתחות וללכת". ראש השב"כ סירב לבקשתו.
מקורות בסביבת רה"מ סיפרו לוואלה שמאז נפילת פצצות התאורה ליד מעון ראש הממשלה בקיסריה במוצאי שבת, נתניהו ומקורביו דנים באפשרות להדיח את בר ולנמק את ההדחה בכשל האבטחתי עליו ועל משפחתו.
היחסים בין משפחת נתניהו לראש השבכ בשנתיים האחרונות נודעו כמתוחים בין השאר סביב דרישות האבטחה של המשפחה, ההתראות שניתנו או לא ניתנו לפני 7 באוקטובר, ועמדתו של בר - ושאר ראשי מערכת הביטחון - בנוגע למשא ומתן להשבת החטופים.
המתקפות מסביבת נתניהו על ראש השב"כ בר התגברו בשבועות האחרונים בעקבות חקירת השב"כ של פרשת המסמכים המסווגים בה נחשד דובר במשרד ראש הממשלה, אלי פלדשטיין. מקורבים לנתניהו כמו בנו יאיר נתניהו ואיש התקשורת יעקב ברדוגו, תקפו בחריפות את בר והשב"כ והאשימו אותם בניסיון הפיכה.