וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ באולטימטום לחמאס: "שחררו את כל החטופים מיד - או שזה הסוף שלכם"

עודכן לאחרונה: 6.3.2025 / 6:55

נשיא ארצות הברית כתב בפוסט ברשת Truth Social שיגבה את ישראל לחדש את הלחימה ברצועת עזה: "אני שולח לישראל את כל מה שהיא צריכה כדי לסיים את העבודה, אף חבר חמאס לא יהיה בטוח אם לא תעשה כדבריי"

קויק: טראמפ באולטימטום לחמאס/לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

הנשיא טראמפ הציב אולטימטום פומבי חדש לחמאס ואיים שאם ארגון הטרור לא ישחרר את החטופים שהוא מחזיק הוא ייתן לישראל אור ירוק לחידוש הלחימה בעזה.

למה זה חשוב:

מה הם אומרים:

  • "'Shalom חמאס - זה אומר גם שלום וגם להתראות - אתם יכולים לבחור. שחררו את כל החטופים עכשיו, לא אחר כך, והחזירו מיד את כל הגופות של האנשים שרצחתם, או שזה נגמר עבורכם", כתב טראמפ בפוסט ברשת החברתית Truth Social. "רק אנשים חולים ומעוותים שומרים על גופות, ואתם חולים ומעוותים!", הוא כתב.
  • טראמפ הדגיש כי הוא "שולח לישראל את כל מה שהיא צריכה כדי לסיים את העבודה" והוסיף כי "אף חבר חמאס לא יהיה בטוח" אם ארגון הטרור לא ישחרר את החטופים. "זו האזהרה האחרונה עבורכם!", הוא הדגיש.
  • טראמפ קרא למנהיגי חמאס בעזה לעזוב את הרצועה "כל עוד יש להם הזדמנות לעשות זאת".
  • "לתושבי עזה: עתיד יפה מחכה לכם, אבל לא אם אתם תחזיקו בחטופים. אם כן תחזיקו חטופים, אתם מתים! קבלו החלטה חכמה. שחררו את החטופים עכשיו, או שיהיה לכם גיהנום אחר כך!", כתב טראמפ.
sheen-shitof

עוד בוואלה

התהליך המסקרן של מיחזור אריזות מתכת

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ באולטימטום לחמאס, 3 במרץ 2025. Truth Social, צילום מסך
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ באולטימטום לחמאס, 3 במרץ 2025/צילום מסך, Truth Social

במוקד החדשות:

  • טראמפ הציב את האולטימטום לאחר פגישה עם שישה חטופים ששוחררו במסגרת השלב הראשון של עסקת החטופים והפסקת האש בעזה.
  • בפגישה שנמשכה חצי שעה ששת החטופים המשוחררים אמרו לטראמפ כי כאשר הם היו בשבי ושמעו שהוא נבחר לנשיאות זו ניצן להם תקווה שהם ישוחררו.
  • "עכשיו את התקווה של החטופים שנותרו בשבי", אמרו לו ששת החטופים. טראמפ השיב כי הוא יפעל כדי להחזיר את שאר החטופים הביתה. "אנחנו עובדים על זה קשה מאוד", הוא אמר.
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. רויטרס
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ/רויטרס

תמונת המצב:

  • 59 חטופים עדיין מוחזקים בידי חמאס בעזה. צה"ל קבע כי 35 מהם נהרגו. המודיעין הישראלי מאמין ש-22 בני ערובה עדיין בחיים, ומצבם של שניים נוספים אינו ידוע בוודאות.
  • בין החטופים הנותרים נמצאים חמישה אמריקנים כולל אחד, עידן אלכסנדר בן ה-21, שעודנו בחיים.
  • הפסקת האש בת 42 הימים שהייתה חלק מהשלב הראשון של עסקת החטופים פגה בשבת לאחר שהצדדים לא הצליחו להגיע להסכמה על הארכתה.
  • הלחימה לא התחדשה, אבל ישראל עצרה את כל אספקת הסיוע ההומניטרי לעזה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully