תושבי עוטף עזה יודעים שהימים הקרובים יהיו קריטים עבור חבריהם שעדיין נמצאים בידי חמאס בעזה. שלב א' של העסקה הסתיים והדיונים בעניין המשך ההסכם לא מניבים פירות. "אנחנו לא יכולים לראות מצב שבו נראה חטופים שלנו עדיין בשבי", אמרה מירב כהן תושבת קיבוץ עין השלושה.
כהן, המודאגת לשלומם של חבריה שעדיין מוחזקים בידי חמאס, אמרה לוואלה: "אף אחד לא היה רוצה לראות בן משפחה שלו מופקר פעם נוספת, צריך להתעלות על המכשולים ולמצוא נוסחה שתחזיר את כולם בפעימה אחת, הפסקת העסקה, זה לא מוסרי ולא יהודי".
אביבית שון תושבת בארי אמרה לוואלה: "זה בלתי נסבל ולא הגיוני שהחטופים לא יחזרו אלינו, אנחנו חוששים שהעסקה לא תחודש". עוד הוסיפה כי השמחה של המשפחות עם חזרת ילדיהם הביתה גורמת להם להמשיך להאבק להשבת כולם: "אנחנו רואים את שמחת המשפחות של החטופים, ראינו ושמענו על מצבם של החטופים שנשארו בשבי החמאס, אנחנו חייבים לעשות הכל כדי להחזיר אותם הביתה".
שון ממשיכה ואומרת כי ניתן למצוא פתרונות בהם ניתן לשמור על החטופים וגם על ביטחון העוטף: "אפשר למצוא פיתרון שבו גם ישמרו על ביטחון תושבי עוטף עזה וגם יחזירו את החטופים, זה לא מתנגד זה בזה, אנחנו לא סומכים לא על הממשלה ולא על הכנסת שיעשו זאת , רק לחץ ציבורי אפקטיבי יגרום להניע שוב העיסקה".
לסיום קוראת אביבית לציבור להמשיך להאבק למען החטופים: "האחריות בידיים שלנו, של כל התושבים. חייבים להשבית את המדינה, בלי התעמתות אלא שביתה כוללת שתעביר את המסר שלנו ותלחץ על ראשי המדינה, אנחנו לא נוותר עד שיחזרו, אין שיקום בעוטף עזה ובכל מדינת ישראל ללא החזרת החטופים". סיכמה.
בסוף השבוע, ארצות הברית הגישה הצעה להארכת הפסקת האש ב-42 יום תמורת שחרור של כ-10 חטופים חיים וכ-18 חללים. חמאס מסר שהוא מתנגד להארכת הפסקת האש תמורת שחרור חטופים נוספים ודרש ליישם את עסקת החטופים כלשונה ולפתוח בשיחות על שלב ב'. בלשכת ראש הממשלה שיגרו איום: "ישראל יכולה לחזור ללחימה".
בהודעה כתובה שפרסם חמאס הוא קרא למתווכות להפעיל לחץ על ישראל על מנת שתסכים להתחיל בשלב ב' של הסכם הפסקת האש ושחרור החטופים: "עם סיום השלב הראשון להסכם הפסקת האש וחילופי האסירים - חמאס מדגיש את מחוייבותו המלאה ליישום כל ההסכם על כל שלביו ופרטיו. אנחנו דורשים מהמתווכות, מאלו הערבים להסכם ומהקהילה הבין-לאומית שילחצו על הכיבוש הציוני על מנת שימלא באופן מלא את תפקידו בהסכם ועל מנת שייכנס באופן מיידי וללא עיכוב לשלב השני של ההסכם", נכתב.