וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סמוטריץ' לאחיו של אלי שרעבי: "לא אסכים לעסקת הפקרה". האח: "מה זו הפקרה?"

עודכן לאחרונה: 19.2.2025 / 12:53

פרסום ראשון: שרון שרעבי, אחיו של אלי שחזר מהשבי ויוסי שנהרג ועדיין מוחזק בעזה, נפגש בשבוע שעבר עם השר סמוטריץ' בניסיון לשכנע אותו לתמוך בהמשך העסקה. שר האוצר הדגיש בפניו שלראייתו חמאס לא יכול להישאר בשלטון בעזה

בווידאו: אליהו (אלי) שרעבי עטוף בדגל ישראל, עם הגעתו לבית החולים שיבא./לעמ

שרון שרעבי, אחיו של אלי שחזר מהשבי ויוסי שנהרג ועדיין מוחזק בעזה, נפגש בשבוע שעבר עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בניסיון לשכנע אותו לתמוך בהמשך העסקה - כך נודע לוואלה. שרעבי הדגיש בפניו את הדחיפות בהשבת כל החטופים, תוך שהוא מספר על אחיו. "אני רוצה את כל החטופים בבית, אבל לא במחיר של עסקת הפקרה", הבהיר סמוטריץ' בפגישה.

"מה זו הפקרה מבחינתך?", שאל אותו שרעבי בתגובה. סמוטריץ' השיב שמבחינתו חמאס לא יכול להישאר בשלטון עזה, כשהוא מוסיף כי גם בשחרור אסירים - צריך לדעת את מי לשחרר ואת מי לא. בתגובה, שרעבי אמר כי להבנתו, כמו גם לפי ההצהרות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, יש רשת ביטחון אמריקנית לכך.

שרון שרעבי, הפגנה בכיכר החטופים, 15 בפברואר 2025. פאולינה פטימר, אתר רשמי
שרון שרעבי, הפגנה בכיכר החטופים, 15 בפברואר 2025/אתר רשמי, פאולינה פטימר

שרעבי נפגש גם עם הסנאטור האמריקני לינדזי גרהאם בירושלים. גרהאם הבהיר בפניו כי ארצות הברית נחושה להמשיך בשלב ב', עד כדי לכפות על הצדדים להגיע לשחרור כל החטופים, וכי חמאס לא יישאר בעזה בשום אופן. עוד הוסיף כי תוכנית "ההגירה" של טראמפ לא דמיונית אלא ברת ביצוע, וכי להערכתו תושבים רבים בעזה ירצו זאת.

שרעבי סיפר לו על השבי של אחיו. הוא פירט בפניו על ההרעבה הקיצונית והעינויים שעבר, ועל המציאות הקשה שאליה חזר אלי, שגילה כי אשתו ליאן ובנותיו יהל ונויה נרצחו ב-7 באוקטובר. גרהאם השיב כי הזדעזע מהתמונות בשחרורו.

מלשכת השר סמוטריץ' נמסר כי "אנו לא מוציאים אף פעם את תוכנן של פגישות אישיות".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully