וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דובר צה"ל בערבית: "נמשיך לאחוז במספר נקודות שולטות בדרום לבנון"

עודכן לאחרונה: 18.2.2025 / 18:53

אל"ם אביחי אדרעי אמר ברקע נסיגת כוחות צה"ל, שהצבא העביר את האחריות על השטח באופן מדורג לצבא לבנון. "ממשיכים לאחוז במספר נקודות שולטות בדרום המדינה כדי לשמור על יתרון מבצעי ועל שליטה באש ובתצפית"

חייל מצבא לבנון תולש דגל ישראל שנתלה על עמוד חשמל באחד הכפרים בדרום לבנון/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

דובר צה"ל בערבית, אל"ם אביחי אדרעי, התייחס היום (שלישי) להסכם הפסקת האש עם הלבנון שממשיך להתקדם ולהישארות הצבא בחמש נקודות שולטות. "פגענו פגיעה אנושה בפיקוד ובשליטה של חיזבאללה" אמר אדרעי, "חיסלנו את הנהגתו הצבאית ופגענו בצורה קשה מאוד ביכולת האש של הארגון".

הוא הוסיף כי צה"ל העביר בהדרגה את האחריות על השטח למנגנון האכיפה שמנוהל על ידי צבא לבנון בפיקוח ארצות הברית. "אנו ממשיכים לאחוז במספר נקודות שולטות בשטח דרום לבנון באופן זמני, בצורה שמשפרת את ההגנה שלנו במרחב ומתוך צורך לשמור על יתרון מבצעי ועל שליטה באש ובתצפית".

סגן אלוף אביחי אדרעי. דובר צה"ל
"פגענו פגיעה אנושה בפיקוד ובשליטה של חיזבאללה". אל"מ אביחי אדרעי/דובר צה"ל

אדרעי ציין כי נוכחות הצבא בנקודות הללו הינה "הכרחית" בכדי לשמור על ביטחון אזרחי המדינה. "אנחנו גם פרוסים חזק מאוד בהגנה ונערכים לתרחישים שונים. האמירה שלנו ברורה - צה"ל יהיה בכל מקום שצריך על מנת להגן על תושבי הצפון. צה"ל מחוייב לתנאי ההסכם, וייפעל כדי לסכל כל ניסיון לחרוג ולהפר את ההבנות אלה".

מוקדם יותר השבוע פנה אדרעי במסר תקיף כלפי איראן ולבנון: "בשבועות האחרונים כח קדס האיראני וארגון הטרור חיזבאללה מנצלים את שדה התעופה בביירות על גבי טיסות אזרחיות ומבצעים נסיונות הברחות כספים אשר מיועדים לשמש להתעצמות ארגון הטרור עבור ביצוע פעולות כנגד מדינת ישראל", אמר והבהיר כי צה"ל לא יאפשר זאת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully