דובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי יצא הערב (רביעי) במסר תקיף כלפי איראן ולבנון: "בשבועות האחרונים כח קדס האיראני וארגון הטרור חיזבאללה מנצלים את שדה התעופה בביירות על גבי טיסות אזרחיות ומבצעים נסיונות הברחות כספים אשר מיועדים לשמש להתעצמות ארגון הטרור עבור ביצוע פעולות כנגד מדינת ישראל", פתח בהודעה.
"צה"ל בקשר עם מנגנון הפיקוח ליישום הפסקת האש ומעביר באופן תדיר מידע רלוונטי על מנת לסכל העברות אלו. על אף המאמצים שנעשו, אנו מעריכים כי חלק מהעברות הכספים בוצעו בהצלחה.
צה"ל לא יאפשר את התעצמות הארגון ויפעל בכל הכלים העומדים לרשותו על מנת לאכוף את ההבנות בהסכם הפסקת האש עבור בטחון אזרחי מדינת ישראל", סיכם.
מקורות מודיעיניים מסרו בחודש שעבר לערוץ "סקיי ניוז" בשפה הערבית כי דיפלומטים איראנים עושים שימוש במטוסים של חברות תעופה זרות במטרה להעביר כסף אל אירגון הטרור חיזבאללה - זאת בעקבות הפיקוח של ישראל על חברות תעופה איראניות. עוד צויין בדיווח מפי המקורות כי חזבאללה זקוק נואשות לכסף איראני, במיוחד לאור קטיעת המימון דרך סוריה.
על כן, איראן בחרה נתיב מימון חדש: דיפלומטים איראנים, אשר טסים בטיסות מסחריות זרות מאיראן למדינות אחרות באזור ומהן ללבנון - זאת כשבחזקת הדיפלומטים מזוודות עם כסף מזומן. בנוסף, בדיווח הוזכר כי במהלך המלחמה של ישראל נגד חזבאללה - ישראל תקפה החל מחודש ספטמבר 2024 מטרות ברחבי לבנון, בביירות בעיקר, ששימשו את המוסדות הכלכליים של חזבאללה. עוד ציינו בדיווח את האירוע לפני מספר שבועות בנמל-התעופה של ביירות בו השלטונות בלבנון ערכו חיפוש במטוס מסחר איראני שהגיע ללבנון לאחר שהגיע מידע מודיעיני על ניסיון להעביר כסף לחיזבאללה דרך טיסה זו.