וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחייניתו של גדי מוזס: "אותם אנשים ששרפו את ניר עוז הם אלה ששמרו על החטופים"

עודכן לאחרונה: 3.2.2025 / 9:49

רבים מהחטופים שחזרו מהשבי שיתפו את קרוביהם בהתעללות שעברו או במעט שיכלו לשתף. אפרת, אחייניתו של גדי מוזס מספרת בראיון ל-103FM: "לנו לא היה ספק. אמא שלי תמיד אמרה שהוא חוזר, וגם אני האמנתי"

גדי מוזס בארוחת שישי יחד עם משפחתו, 31 בינואר 2025/באדיבות המשפחה

רבים מהחטופים שחזרו מהשבי שיתפו את קרוביהם בהתעללות שעברו או במעט שיכלו לשתף. אפרת מצ'יקווה, אחייניתו של גדי מוזס בן ה-80 ששב משבי חמאס במסגרת העסקה, התייחסה הבוקר (שני) לרגע המפגש עימו ולמחשבות שנותרו לה עם יתר החטופים שנשארו בשבי החמאס.

בפתח הריאיון סיפרה אחייניתו של מוזס כיצד היא ויתר בני המשפחה חשים: "המון אור, אין סוף של אור, אני מקווה שהוא מופץ אל כולם, ומבהיר שהצורך הגדול הוא שהאור יופץ לכל המשפחות. אנחנו חווים איחוד מטורף. למדתם מיהו גדי, ועכשיו כולם מבינים כמה דיברנו וסיפרנו - זה היה תיאור מדויק מי היה האיש המדהים הזה".

היא סיפרה על יום השחרור של גדי: "דפיקות הלב המהירות ביותר היו בזמן החלפת השבויים, זה היה רגע מאוד מפחיד. אחר כך הגענו לבית החולים. לא התאפקתי, ורצתי את כל המסדרון אליו. אתם יכולים לתאר לעצמכם שהוא לא אותו גדי שנלקח, הוא יותר רזה וחלש, אבל החיבוק הרגיש אותו חיבוק כשגדי עוטף אותך. זה אחד מרגעי האושר שלא יישכחו לעולם. באמת כיף".

היא הייתה בטוחה לאורך כל הדרך כי מוזס ישוב הביתה בחיים: "לנו לא היה ספק. אמא שלי תמיד אמרה שהוא חוזר, וגם אני האמנתי. יש בי משהו שאומר שהאור גובר על החושך. אני מכירה את גדי כל כך טוב, וידעתי. הוא איש כל כך נחמד וכל כך מכיר בני אדם, וכל כך חסון, וזה מה ששמר עליו".

לדבריה, "כולנו גדלנו על הערכים האלה, ומהחזרה שלו משהבי שלו אנחנו יכולים ללמוד המון שיעורי. הקשר לאדמה, הצינות האמיתית, הם האנשים, מקימי ניר עוז, ואנחנו גלדנו על הערכים האלה כשאתה נלחם על האדמה ולא מתפנק, אתה הופך להיות ציוני אמיתי, ציוני מודרני".

גדי מוזס במפגש עם בני משפחתו בבית החולים איכילוב. מעיין טואף, לשכת העיתונות הממשלתית
גדי מוזס במפגש עם בני משפחתו בבית החולים איכילוב/לשכת העיתונות הממשלתית, מעיין טואף

"אותם אנשים ששרפו את ניר עוז הם אותם אנשים ששמרו על בני הערובה"

מצ'יקווה ביקשה לשמור על הפרטיות של גדי, ולכן לא שיתפה את המאזינים בחוויותיו האישיות. עם זאת יש לה תובנות כלליות: "ראינו אילו זוועות עוללו הטרוריסטים. אתם יכולים לתאר לעצמכם שאותם אנשים ששרפו את ניר עוז הם אותם אנשים ששמרו על בני הערובה, וזה נורא. מסתבר שזה מעבר דמיון שלנו. אני חושבת שכדאי להתייחס לחוסן הנפשי, ולמה שאנחנו לומדים מהאנשים שלנו. במקום להסתכל על כל הרוע, אולי כדאי שנתרכז בדברים המאוד משמעותיים שיוצאים מתוך הרוע, וזה לא ייאמן. הם עברו דברים מאוד קשים, ובוודאי נשמע עוד הרבה".

לקראת סיום השיחה הדגישה כי המלאכה עוד לא תמה: "אנחנו צריכים לקחת את השמחה ולזכור אותה, כי יש לנו עוד 79 חטופים להחזיר. זה הדבר המשמעותי".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully