וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האם חיזבאללה מנהל סחר סמים באירופה?

על פי דיווח בעיתון הגרמני "דר שפיגל" ארגון חיזבאללה משיג מימון לפעולותיו על ידי סחר בקוקאין באירופה. משטרת גרמניה עצרה שישה אזרחים לבנוניים החשודים במעורבות בפרשה

ארגון חיזבאללה ממן את מאבקו בישראל באמצעות עסקאות סמים באירופה. כך דיווח היום (שבת) העיתון הגרמני "דר שפיגל". על פי הדיווח, החשדות בנושא התעוררו במאי 2008, כשמזוודה ובה כתשעה מיליון יורו נתפסה בידי ארבעה גברים לבנונים בשדה התעופה של פרנקפורט. שני חשודים, לבנונים אף הם, נעצרו בפרנקפורט לאחר שסוכני מכס ושטורים גרמנים פשטו על בית בעיירה ספייר.

החשד הוא שבני משפחה העבירו בקביעות מיליוני יורו שמקורם בסחר קוקאין באירופה , על ציר פרנקפורט ביירות. הנציגים שקיבלו את הכסף בביירות עמדו, על פי הדיווח, בקשר עם הדרג הבכיר ביותר בחיזבאללה, ובהם מנהיג הארגון חסן נסראללה. בני משפחה של העצורים הכחישו את כל החשדות.

אין זו העדות היחידה למעורבות חיזבאללה בנעשה באירופה. השבוע הזהיר שר החוץ אביגדור ליברמן את ראש ממשלת מקדוניה ניקולא גרואבסקי, סגן ראש הממשלה ושר הבריאות המקדוני ולדימיר פשבסקי ושרת הפנים במדינה גורדונה ינקולוסקה מפני פעילות חיזבאללה במדינתם. ליברמן אמר בפגישה כי "הנתונים מצביעים בבירור על כך שהיעד הבא להתפשטות הג'יהאד העולמי הוא אזור הבלקנים".

ליברמן סיפר כי בפגישותיו עם גורמי הביון והביטחון במהלך ביקוריו בדרום אמריקה ובמזרח ומערב אפריקה, הוא ראה את הפעילות העניפה של האירנים ושל החיזבאללה בדרום אמריקה, ואת הפעילות של ארגוני אל קאעדה וג'מעה אל-איסלמיה בסומליה, קניה וניגריה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully