גורם ביטחוני אומר הבוקר (שני) כי ראש הממשלה אהוד אולמרט, שרת החוץ ציפי לבני ושר הביטחון אהוד ברק כבר קיבלו את ההחלטה שלא להבליג יותר על המשך ירי הטילים מרצועת עזה. כך דווח בגלי צה"ל. הגורם הוסיף כי המקום, המועד ואופי התגובה ייקבעו על פי שיקולים מבצעיים בלבד, וארגון חמאס יהיה מופתע מעוצמתה.
אמש כינסה לבני דיון מיוחד במשרד החוץ במצב בדרום הארץ וההיערכות המדינית אליו, בהשתתפות בכירי המשרד. בתום הדיון הורתה השרה לפתוח בסדרה של פעולות מדיניות במטרה להרחיב את "מרחב הלגיטימציה" של ישראל לכל פעולה אפשרית ברצועת עזה.
בתוך כך, שגרירת ישראל לאו"ם גבריאלה שלו העבירה הלילה תלונה למזכ"ל האו"ם ולנשיא מועצת הביטחון המתריעה על פעולה צבאית בעזה. בתלונה הובהר כי ישראל רואה בחמאס אחראי בלעדי להסלמה באזור. בגלי צה"ל דווח כי השגרירה הוסיפה שעד עתה ישראל הבליגה על ירי, אולם כעת משהודיע חמאס על סיום הרגיעה, וירי הטילים לעבר מערב הנגב גובר, ישראל לא תהסס לנקוט בפעולה צבאית במקרה הצורך.
במקביל, לבני הנחתה את נציגויות ישראל בחו"ל ואת אגפי המשרד השונים לפתוח בפעילות מדינית והסברתית מול בירות העולם על מנת להבהיר את חומרת המצב בדרום. מטרת פעילות ההסברה היא להטיל את האחריות הכוללת למצב הביטחוני וההומניטרי ברצועת עזה על חמאס ולהדגיש את חובתה של ישראל להגן על אזרחיה.
"חמאס יופתע מעוצמת התגובה של ישראל"
22.12.2008 / 6:30