לקראת הפסגה בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין באלסקה, אזרחי אוקראינה עוקבים אחריה בדאגה, חוששים שהנשיא האמריקני עלול "למכור" את קייב במאמציו להשיג עסקה מהירה עם מוסקבה.
הערב: הפסגה המכרעת באלסקה; טראמפ ופוטין יגיעו לעסקה?
עודכן לאחרונה: 15.8.2025 / 15:38
נשיאי ארה"ב ורוסיה ייפגשו לראשונה זה שנים, כשגורל המלחמה באוקראינה ועתיד אירופה על הפרק. זלנסקי ומנהיגי אירופה, שלא הוזמנו, חוששים מוויתורים, טראמפ נע בין איומים לאופטימיות ופוטין מכוון להשקעות כלכליות. עדכונים שוטפים
15:38/באוקראינה מודאגים מהפסגה באלסקה: "לא סומכים על טראמפ"
לכתבה המלאה >
15:08/טראמפ המריא לפסגה עם פוטין באלסקה
טראמפ ממריא לאלסקה, היום/רויטרס 14:44/זלנסקי ומקרון סיכמו להיפגש אחרי הפסגה באלסקה
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי ונשיא צרפת עמנואל מקרון הסכימו להיפגש שוב אחרי הפסגה באלסקה - כך הודיע ארמון האליזה. זלנסקי קיווה להיות חלק מהשיחות בין הנשיאים דונלד טראמפ וולדימיר פוטין, אך האחרון מסרב לכך נכון לעכשיו.
14:24/טראמפ לפני המראתו: "סיכונים גבוהים!"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כתב ברשת החברתית שלו "סיכונים גבוהים!" לפני המראתו לאלסקה, שם ייפגש עם הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין.
חולצות של פוטין וטראמפ בחנות מזכרות במוסקבה/רויטרס 13:39/הבסיס שבו ייפגשו טראמפ ופוטין
טראמפ ופוטין ייפגשו בבסיס חיל האוויר האמריקני אלמנדורף-ריצ'רדסון, הממוקם בקצה הצפוני של אנקורג', העיר הגדולה ביותר באלסקה. זהו גם הבסיס הגדול ביותר במדינה, שהיה קריטי במערך ההגנה של ארצות הברית מול ברית המועצות בתקופת המלחמה הקרה.
גורמים רשמיים בבית הלבן אמרו כי הבסיס נבחר משום שהוא עומד בדרישות האבטחה לאירוח שני המנהיגים. בנוסף לכך, מאחר שמדובר בבסיס צבאי, מפגינים לא יוכלו להפריע לשני הנשיאים השנויים במחלוקת.
טראמפ ביקר בבסיס במהלך כהונתו הראשונה ב-2019, ואמר אז שהחיילים שם "משרתים בגבול האחרון של ארצנו בתור קו ההגנה הראשון של אמריקה".
האתר, המשתרע על פני 250 קמ"ר, הוא קריטי גם עבור יכולתה של ארצות הברית לפעול באזור הארקטי האסטרטגי. בשיאו ב-1957, היו ב-200 מטוסי קרב, מספר מערכות בקרת תעבורה אווירית ומערכות מכ"ם.מטוסי קרב בבסיס אלמדורף באנקורג'/רויטרס 13:34/שר החוץ הרוסי הגיע לאלסקה לבוש בחולצה עם כיתוב "ברית המועצות"
לברוב עם חולצת "ברית המועצות" באלסקה, היום/אתר רשמי, משרד החוץ הרוסי 13:25/רוסיה: כבשנו ישוב נוסף במזרח אוקראינה
משרד ההגנה של רוסיה הודיע שכוחותיו כבשו ישוב נוסף במחוז דונייצק שבמזרח אוקראינה, שם הם רשמו התקדמות מהירה בימים האחרונים.
הפגנה בעד אוקראינה באנקורג'/רויטרס