הדובר הצבאי של מיליציית הח'ותים מתימן, יחיא סריע, עידכן בהודעה מצולמת שבמהלך 24 השעות האחרונות הקבוצה תקפה את נושאת המטוסים האמריקנית טרומן, ומספר כלי שייט השייכים לה.לדבריו התקיפה בוצעה באמצעות מספר טילים מונחים ומל"טים מתאבדים. עוד ציין סריע כי חילופי האש מול נושאת המטוסים נמשכו 9 שעות וכי מדובר במתקפה החמישית כנגד נושאת המטוסים מאז שהגיע לים סוף. כמו כן, סריע הדגיש כי בעקבות מתקפה זו "נושאת המטוסים ברחה אל הצפון הרחוק של ים סוף". סריע אמר שהחות'ים מוכנים להתמודד עם כל עימות או הסלמה אמריקנית או ישראלית כנגד תימן וחזר על כך שהם יפסיקו את פעולותיהם רק עם הפסקת המלחמה והמצור על רצועת עזה:
הותר לפרסום: 4 חיילים נפלו בצפון רצועת עזה
כתבי וואלה חדשות
עודכן לאחרונה: 11.1.2025 / 22:18
האעזקות עקב ירי הרקטה נשמעו בכרם שלום. דיווח לבנוני: ישראל תקפה בתים בדרום לבנון. דיווחים בתקשורת הערבית: מערך הכבאות בעזה הפסיק לפעול. צה"ל ושב"כ מיפו להריסה את בתי המחבלים שאחראים לפיגוע באל-פונדוק השבוע | כל העדכונים
22:16/דובר הח'ותים: תקפנו נושאת מטוסים אמריקנית
21:17/הותר לפרסום: 4 חיילים נפלו בצפון רצועת עזה
רס"ם במיל' אלכסנדר פדורנקו, בן 37 מבת ים, סמ"ר דנילה דיאקוב, בן 21 ממעלה אדומים, סמל יהב מעיין, בן 19 ממודיעין וסמל אליאב אסטיוקאר, בן 19 מאשדוד, נפלו בקרב בצפון רצועת עזה - כך התיר הערב (שבת) צה"ל לפרסום. באירוע נפצעו באורח קשה קצין במילואים בחטיבת הנח"ל ולוחם בגדוד 931, חטיבת הנח"ל. פדורנקו היה נהג משא כבד בגדוד 79 של חטיבת "המחץ". דיאקוב, מעיין ואסטיוקאר היו לוחמי גדוד 931 של חטיבת הנח"ל.
לידיעה המלאה21:00/שירה אלבג, אמה של לירי: "המשא ומתן שמתנהל כעת הוא הזדמנות שלא תחזור"
שירה אלבג, אמה של לירי, אמרה הערב במהלך העצרת בכיכר החטופים: "ראש הממשלה ,שר הבטחון ומקבלי ההחלטות, צפיתם בסרטון? ישנתם טוב בלילה? הסרטון הזה הוא עדות חיה לכישלון המתמשך שלכם! יש לכם את הכוח. יש לכם את האחריות. יש לכם את החובה המוסרית. הזמן לפעול הוא עכשיו. לא מחר, לא בעוד שבוע. עכשיו!"
"המשא ומתן שמתנהל כעת הוא הזדמנות שלא תחזור. זה הרגע שבו עליכם להוכיח מנהיגות ואומץ. אסור שדיונים אלו יסתיימו בלי הסכם שיחזיר את לירי ואת כל החטופים הביתה! יש לכם את הכוח והחובה לשנות את המציאות ולאחד את העם סביב מטרה אנושית אחת. החזרת החטופים!"17:34/צה"ל: כלי טיס של חיל האוויר תקפו בדרום לבנון
צה"ל הודיע שמוקדם יותר היום תקפו כלי טיס של חיל האוויר בדרום לבנון, לאחר שזוהו מספר מחבלים שיצאו ממבנה צבאי ששימש את חיזבאללה.
16:38/צבא לבנון נפרס בראס א-נאקורה
צבא לבנון מוסר כי כוחותיו השלימו ביחד עם כוחות יוניפי"ל את פריסתם בראס א-נאקורה (הנקודה הכי מערבית בסמוך לגבול עם ישראל - ל.א.) ובעוד 8 כפרים בגיזרה המערבית של דרום לבנון - זאת לאחר שצה"ל יצא ממקומות אלו. בנוסף, צבא לבנון ביקש מאזרחי לבנון שלא להתקרב לאזורים אלו מאחר וצבא לבנון עדיין פועל בכדי לפנות תחמושת שלא התפוצצה, לפנות דרכים ולפנות הריסות מהאזורים הללו.
16:50/דיווח בלבנון: שני טילים נורו לעבר רכב באזור הכפר כונין
בלבנון מדווחים על שני טילים שנורו לעבר רכב באזור הכפר כונין, שבגיזרה המזרחית של דרום לבנון - אך הטילים לא פגעו ברכב.
14:25/גורם ישראלי בכיר: חלה התקדמות משמעותית במשא ומתן בקטאר
בכיר ישראלי אמר כי הייתה התקדמות במו"מ על עסקת החטופים בקטאר. לדבריו מתקיימת בחינה האם ההתקדמות הזו מצדיקה את העלאת דרג המשלחת הישראלית ויציאת ראש המוסד, ראש השב"כ והאלוף ניצן אלון לדוחא. הבכיר הישראלי אמר שראש הממשלה נתניהו יכריע בנושא בהמשך היום.
12:28/דיווח פלסטיני: צה"ל תוקף בכמה מוקדים ברצועה, כולל מחנות הפליטים נוסייראת ואל בורייג'
בעזה מדווחים בשעות האחרונות גם על ירי ארטילרי של צה"ל לעבר אזורים במערב מחנה הפליטים א-נוסייראת - שבמרכז הרצועה, לעבר שכונת א-זייתון - דרומית-מזרחית לעיר עזה שבמרכז הרצועה, ולעבר האזורים הצפון-מזרחיים למחנה הפליטים אל-בורייג' - שבמרכז הרצועה.
11:29/דובר חמאס: "תוצאות עבודת המתווכות במגרש של ישראל - אנו מחכים לתגובה"
אחד מדוברי ארגון הטרור חמאס מסר בדיווח לעיתון הלונדוני "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי "תוצאות עבודת המתווכות לגבי המלחמה ברצועת עזה נמצא כעת במגרש של ישראל וכי מחכים לתגובתה של ישראל".
הדיווח מגיע לאחר שאמש נמסר בעיתון כי חמאס העביר לישראל דרך המתווכות הצעה לגבי העברת הדיון על חלק מהסוגיות הנמצאות במחלוקת אל השלב הבא בהסכם - ביחד עם הסכמה על כך שיהיה רצף בין שלבי ההסכם.11:11/צה"ל: יורט שיגור שחצה מדרום רצועת עזה
צה"ל מסר כי בהמשך להתרעות שהופעלו בכרם שלום, יורט שיגור אחד שחצה מדרום רצועת עזה.
11:09/פעילות חריגה של חיל האוויר בצפון רצועת עזה
טיסות חריגות של מסוקי קרב, מטוסי קרב ומסוקי תובלה ברצועת עזה. הדי פיצוצים נשמעים היטב. לפי דיווח ראשוני צהל ביצע תקיפות בצפון רצועת עזה.