וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוקראינה: רוסיה מחריפה את המתקפה; עשרות הרוגים בשלושה ימים

עודכן לאחרונה: 16.7.2022 / 10:34

אירופה "ירתה לעצמה בריאות" עם הסנקציות על רוסיה, אמר ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן. אזעקות נשמעו ברחבי קייב בעוד רוסיה מחריפה הפצצות ארוכות טווח על ערים אוקראיניות, שבהן נהרגו לפחות 34 אנשים ועשרות נפצעו בשלושת הימים האחרונים

בניין מגורים קרס בעיר צ'אסוב יאר, באוקראינה, בעקבות פגיעת טילים רוסיים. רויטרס
בניין מגורים קרס בעיר צ'אסוב יאר, באוקראינה, בעקבות פגיעת טילים רוסיים/רויטרס
  • 10:29/אירופה "ירתה לעצמה בריאות"

    אירופה "ירתה לעצמה בריאות" עם הסנקציות על רוסיה, אמר ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן ביום שישי. אורבן, מנהיג לאומני ששולט בהונגריה מאז 2012 הוא מבקר חריף של הסנקציות על הנפט הרוסי. בנאום ברדיו הציבורי, הוא דחק במנהיגי האיחוד האירופי לשנות את המדיניות.

  • 10:27/אזעקות נשמעו ברחבי קייב

    אזעקות נשמעו ברחבי קייב בעוד רוסיה מחריפה הפצצות ארוכות טווח על ערים אוקראיניות, שבהן נהרגו לפחות 34 אנשים ועשרות נפצעו בשלושת הימים האחרונים.

    במתקפה רוסית על אזור חרקוב בצפון מזרח אוקראינה נהרגו שלושה אנשים, בהם אישה בת 70, ושלושה נוספים נפצעו, אמר המושל. הטילים פגעו בבנייני מגורים, בית ספר וחנות, ומאמצי ההצלה בשטח נמשכים, דיווח אולה סיינחובוב.

    אתמול פגע טיל במרכז העיר דנייפרו, שלושה אנשים נהרגו ו-15 נפצעו, אמר המושל האזורי. הטילים פגעו במפעל תעשייתי וברחוב סמוך. שמונה אנשים נהרגו ו-13 נפצעו בשורה של הפצצות בעשרה יעדים במחוז דונצק, אמר המושל פבלו קירילנקו. ביום חמישי, טילי שיוט ששוגרו מצוללת רוסית בים השחור פגעו בבניין משרדים בוויניציה, בדרום מערב קייב, ולפחות 23 אנשים מתו, בהם ילדה בת 4.

  • 15:36/מחוז זפוריז'יה יערוך משאל עם בסתיו לגבי הפיכה לחלק מרוסיה

    ראש המינהל של זפוריז'יה, בדרום אוקראינה, שמונה על ידי רוסיה, אמר כי האזור יערוך משאל עם בתחילת הסתיו לגבי הפיכה לחלק מרוסיה. ההודעה של איבגני בליצקי מהווה צעד נוסף לקראת רוסיפיקציה של אזורים באוקראינה שמוסקבה השתלטה עליהם, ומעודדת את התושבים כעת להגיש בקשה לדרכון רוסי.

    סוכנות הידיעות RIA Novosti ציטטה גורם אחר שלדבריו, התאריך המתוכנן הוא המחצית הראשונה של ספטמבר.

    רוסיה והשלוחות שלה השתלטו על רוב אזור זפוריז'יה לאורך החוף הדרומי של אוקראינה, אך הצבא האוקראיני עדיין שולט בחלק הצפוני, כולל העיר זפוריז'יה, המרכז האורבני הגדול ביותר והבית של עותר ממחצית אוכלוסיית האזור.

    זפוריז'יה נמצאת מעבר לאזור דונבס במזרח אוקראינה, שם רוסיה טוענת כי היא נלחמת למען "הרפובליקות העממיות" של דונצק ולוהנסק - מחוזות בדלניים שמוכרים רק על ידי רוסיה, סוריה וצפון קוריאה.

    חרסון, אזור שנשלט גם כן על ידי בדלנים תומכי רוסיה מצפון לחצי האי קרים, גם מתכנן משאל עם לגבי הצטרפות לרוסיה מאוחר יותר השנה.

  • 11:50/טילים רוסיים פגעו בעיר ויניצה במרכז אוקראינה, 12 הרוגים

    כמה ערים אוקראיניות דיווחו על הפצצות כבדות רוסיות באזור דונצק. על פי דיווחים, הכוחות הרוסיים והבדלניים נכנסו לעיר סברסק ועלולים לכבוש אותה בתוך יומיים. רוסיה גם התקיפה 28 יישובים באזור מיקולייב הגובל בים השחור, וחמישה אזרחים נהרגו, לדברי לשכת הנשיא זלנסקי.

    טילים רוסיים פגעו בעיר ויניצה במרכז אוקראינה, שני אנשים נהרגו, לדברי המשטרה. "יש הרוגים ופצועים", אמר סרהיי בורזוב, מושל המחוז. על פי המשטרה, יש לפחות 12 הרוגים ו-25 פצועים, ו-50 כלי רכב שעלו באש.

  • 11:50/טורקיה הודיעה על הסכם עם אוקראינה, רוסיה והאו"ם שמטרתו לחדש את יצוא הדגן

    טורקיה הודיעה על הסכם עם אוקראינה, רוסיה והאו"ם שמטרתו לחדש את יצוא הדגן שחסום בנמלי הים של אוקראינה על ידי רוסיה. שר ההגנה הטורקי הולוסי אקאר אמר כי ההסכם ייחתם בשבוע הבא כשצדדים ייפגשו שוב ויכלול אמצעים משותפים לבדיקת הדגן בנמלי הים. טורקיה גם תבטיח את הבטיחות של מסלולי היצוא בים השחור.

    טורקיה גם תקים מרכז תיאום עם אוקראינה, רוסיה והאו"ם ליצוא דגן, אמר אקאר. בנאום היומי שלו, אמר הנשיא זלנסקי כי "אנחנו עושים מאמצים משמעותיים לחדש את אספקת המזון לשוק העולמי. אני אסיר תודה לאו"ם ולטורקיה על מאמציהם".

    מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש אמר כי זה "צעד קריטי קדימה" לחידוש היצוא, אך הזהיר "יש עוד דרך ארוכה לשלום". שר החוץ של אוקראינה, דמיטרו קולבה, גם כן הנמיך ציפיות לשלום. יותר מ-20 טון דגן תקוע בסילואים בנמל הים אודסה ו-130 ספינות ממתינות מחוץ לו בשל המצור הרוסי. השיחות באיסטנבול נערכו מאחורי דלתיים סגורות ובמיקום לא ידוע.

  • 14:39/שר החוץ האוקראיני: לא מתקיימות שיחות שלום בין מוסקבה לקייב

    שר החוץ האוקראיני דמיטרו קולבה שלל את האפשרות שאוקראינה תוותר על שטחים לרוסיה כחלק מהסכם שלום כלשהו, ואמר כי לא מתקיימות שיחות שלום בין מוסקבה לקייב.

    "המטרה של אוקראינה במלחמה הזאת...היא לשחרר את השטחים שלנו, לחדש את היושרה הטריטוריאלית ואת הריבונות המלאה על מזרח ודרום אוקראינה. זאת השורה התחתונה במשא ומתן שלנו", הוא הוסיף.

    רוסיה השתלטה על חבל לוהנסק במזרח המדינה החודש ומקווה כעת להשתלט גם על השטחים שעדיין לא כבשה בחבל הסמוך, דונצק. קולבה אמר בראיון כי לא מתקיימות כלל שיחות שלום בין שתי המדינות.

  • 09:46

    רוסיה ואוקראינה יערכו את השיחות הראשונות עם גורמים מהאו"ם ומטורקיה במטרה לשבור את הקיפאון בן החודשים לגבי סוגיית יצוא התבואה מאוקראינה.

    הפגישה באיסטנבול מתרחשת על רקע חסימת היצוא בים השחור על ידי ספינות מלחמה רוסיות ומוקשי ים שקייב הניחה כדי למנוע מתקפה רוסית דרך הים. המשא ומתן הוא מורכב במיוחד בשל החשדות כי רוסיה מנסה לייצא תבואה שגנבה מחקלאים אוקראינים באזורים שתחת שליטתה כיום.

    מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, הנמיך ציפיות לקראת הפגישה. "אנחנו עובדים קשה, אך יש עוד דרך ארוכה לפנינו", הוא אמר.

    לפגישה יגיעו משלחות צבאיות משלוש המדינות ודיפלומטים מהאו"ם. שר ההגנה הטורקי הולוסי אקר אמר כי המיקוד הוא "על משלוחים בטוחים לשווקים הבינלאומיים שממתינים בנמלי אוקראינה".

    טורקיה שחברה בנאט"ו מנסה לנצל את יחסיה הטובים עם שתי המדינות ולתווך הסכם לגבי משלוח בטוח. אוקראינה מעריכה כי 25 טון תבואה נחסם בנמלי הים שלה. טורקיה הודיעה כי 20 ספינות סוחר שלה ממתינות באזור להעמסה. האו"ם הציע שהספינות יעברו במסדרונות בטוחים בין המוקשים.

  • 09:51

    מניין המתים מבניין המגורים בצ'אסוב יאר שקרס לאחר פגיעת טילים רוסיים בסוף השבוע, עלה ל-45. תשעה אנשים הוצאו בחיים מההריסות ומבצעי החיפוש וההצלה עדיים נמשכים.

    לפחות שבעה אנשים נהרגו לפי דיווחים רוסים לאחר שטיל אוקראיני פגע במאגר תחמושת גדול בעיר נובה קחובקה בחרסון, אזור שנמצא תחת לשיטה רוסי. הטיל פגע במחסן קרוב למסילת רכבת וסכר על נהר דנייפרו.

  • 15:24/אוקראינה מתכננת "צבא בן מיליון חיילים"

    אוקראינה מתכננת "צבא בן מיליון חיילים" שמצויד בנשק של נאט"ו שמטרתו להשתלט בחזרה על דרום המדינה מהרוסים, כך אמר שר ההגנה האוקראיני ל"טיימס". אולקסי רזניקוב אמר כי השתלטות על האזור ליד חופי הים השחור היא הכרחית.

    "יש לנו כ-700 אלף חיילים וכשתוסיף את המשמר הלאומי, המשטרה, משמר הגבול, אנחנו כמיליון איש. אנחנו צריכים עוד נשק כדי להציל את חיי החיילים שלנו. כל יום אנחנו מחכים ומאות חיילים נמצאים בסכנה", הוא אמר.

    עם זאת, לדברי עמית מחקר בכיר במכון רויאל יונייטד סרוויסס, "לא מדובר בכוח שמונה מיליון איש שינהל את מתקפת הנגד", אמר ג'ק וטלינג . "בדרך כלל שומרים על אלמנט ההפתעה במתקפת נגד, כך שההודעה הציבורית היא חלקית כדי לשכנע את הרובים להתחייב להשקעה של עוד משאבים כדי להגן על עצמה".

  • 13:29/החיים נמשיכם בדונצק - למרות ההפצצות

    העיר דונצק שבה להיות מטרה להפצצות רוסיות. התקשורת המקומית בעיר שנמצאת בשליטת הבדלנים תומכי רוסיה הודיעה כי חמישה בני אדם נהרגו ו-15 נפצעו במתקפות רוסיות.

    אך למרות הזאת החיים נמשכים, ותושבי העיר מנסים למצוא דרכים ליהנות מהם. בפארק במרכז העיר, עשרות בני אדם הגיעו כדי לרקוד.

    אנטולי אמר כי נהג לבקר במקום מאז הגיע לעיר ב-1990. "היום, אתה יכול להתבצר בבית, ומרגמה אחת תעוף דרך החלון ותהרוג אותך - בדירה שלך", הוא אמר. לכן, לדבריו, ההפצצות לא ימנעו ממנו את התחביב האהוב עליו - לרקוד.

    סרגיי אמר כי חייבים להתרגל לסכנות שטמונות בחיים בעיר. "בעבור רובנו, הריקוד נותן לתושבים המקומיים דבר אחר לחשוב עליו לאור האיומים היומיומיים ובזמן שההפצצות נמשכות. הריקודים מסיחים את הדעת שלנו מההפצצות".

    רוסיה הודיעה ביום ראשון כי הכוח הבדלני השתלט על חבל לוהנסק הסמוך לאחר שכבש את העיר ליסיצ'נסק.

  • 13:21/גרמניה מתכוננת לעצירה מלאה אפשרית של זרימת הגז הרוסי

    גרמניה מתכוננת לעצירה מלאה אפשרית של זרימת הגז הרוסי, כשעבודות התחזוקה על צינור הגז נורד סטרים 1 שמזרים את הדלק לכלכלה הגדולה באירופה דרך הים הבלטי, יחלו.

    העבודה על הצינור באורך 1,220 ק"מ היא אירוע שנתי שדורש את סגירת ברזי הגז למשך 10-14 ימים. אך עד כה, בעשור מאז החל לפעול הצינור, גרמניה לא נאלצה לתהות אם זרימת הגז תחודש בסוף העבודה.

    שר האוצר הגרמני רוברט האבק, אמר כי "הכל אפשרי, הכל יכול לקרות. יכול להיות שתהיה זרימת גז, אולי חזקה יותר מקודם. אולי נפתח את הברז ולא יזרום כלום. אנחנו צריכים להתכונן לתרחיש הגרוע ביותר".

    תוכניות חירום גובשו בגרמניה, לאור החששות כי מוסקבה תנצל את ההזדמנות להשתמש בגז כנשק כמינוף נגד המערב במלחמה נגד אוקראינה ותסגור את הברזים לתמיד. מאז תחילת המלחמה, גרמניה מנסה לצמצם את התלות שלה בגז הרוסי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully