וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוקראינה: חמישה בני אדם נהרגו ו-18 נפגעו במתקפת טילים רוסית

עודכן לאחרונה: 25.4.2022 / 17:20

שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין הגיעו אמש לביקור בקייב ונפגשו עם נשיא אוקראינה זלנסקי במשך שלוש שעות. השגרירות האמריקנית בקייב תישאר סגורה לעת עתה. רוסיה הסכימה לתת לאזרחים נצורים לעזוב את מפעל הפלדה במריופול

בווידאו: פגישת בלינקן ולויד עם זלנסקי בקייב/צילום: רויטרס
  • 17:19/פוטין האשים את המערב בניסיון להרוס את רוסיה

    נשיא רוסיה ולדימיר פוטין האשים את המערב בניסיון להרוס את רוסיה ודרש מהתובעים לנקוט בגישה קשוחה יותר לגבי מה שכינה קנוניות שזוממים מרגלים זרים במטרה לפלג את המדינה ולפגוע בצבא שלה.

  • 16:27/חמישה הרוגים באוקראינה

    חמישה בני אדם נהרגו ו-18 נפגעו במתקפת טילים רוסית על יעדים סמוכים לשתי ערים במחוז ויניציה במרכז אוקראינה, דיווח התובע המחוזי. לדבריו, המטרה היתה תשתיות תחבורה.

  • 14:17/שגרירה חדשה בקייב

    נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן מינה היום (שני) את ברידג'ט ברינק, השגרירה לסולבקיה, לשגרירה החדשה באוקראינה, על פי דיווח הבית הלבן. הסנאט אמור לאשר את המינוי.

  • 13:17/רוסיה תאפשר לאזרחים נצורים במפעל לעזוב

    משרד ההגנה הרוסי הודיע כי הכוחות הרוסיים יעצרו את המתקפות כדי לאפשר לאזרחים לעזוב את מפעל הפלדה הנצור בעיר מריופול, החל מ-2 בצהריים שעון מוסקבה. המשרד מסר כי אזרחים שלכודים באזובסטל יוכלו לעזוב לאן שירצו.

  • 12:34/רוסיה הזהירה את ארצות הברית נגד שליחת תחמושת נוספת לאוקראינה

    רוסיה הזהירה את ארצות הברית נגד שליחת תחמושת נוספת לאוקראינה, כך אמר שגריר רוסיה בוושינגטון לטלוויזיה הרוסית. "אנו מדגישים את המצב הלא מתקבל כשארצות הברית שופכת נשק לאוקראינה, ואנו דורשים את הפסקת האספקה", אמר אנטולי אנטונוב בראיון ל"רוסיה 24 TV". לדבריו, מכתב דיפלומטי נשלח לוושינגטון.

  • 11:39/טילים רוסיים נורו למחוז ויניצה, יש הרוגים

    רוסיה ירתה טילים לעבר שתי ערים במרכז אוקראינה, במחוז ויניצה. יש מספר לא ידוע של הרוגים ופצועים, אמר המושל המחוזי סרחיי בורזוב.

  • 10:53/חמש תחנות רכבות עולות באש במערב ומרכז אוקראינה

    חמש תחנות רכבות עלו באש במערב ומרכז אוקראינה, והובילו לנפגעים, דיווחה רשת הטלוויזיה האוקראינית על פי מנהל יוקרניאן ריילווייז. המתקפות הרוסיות אירעו בכמה מקומות בתוך שעה.

  • 10:46/בלינקן ואוסטין עזבו את אוקראינה לאחר פגישה בת שלוש שעות עם זלנסקי

    שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין אמרו לאחר ביקור בבירת אוקראינה, קייב, כי הנשיא וולודימיר זלנסקי מחויב לנצח במאבק של ארצו נגד רוסיה וכי ארצות הברית תסייע לו להשיג את המטרה הזאת.

    "הוא מחויב לכך שינצחו, ואנחנו רוצים לעזור להם לנצח " אמר אוסטין לכתבים בפולין, יום לאחר הפגישה בת שלוש השעות עם זלנסקי באוקראינה.

    אוסטין אמר כי אופי הלחימה באוקראינה השתנתה כעת לאור העובדה שרוסיה נסוגה מהמחוזות הצפוניים המיוערים כדי להתמקד בלב התעשייתי במזרח המדינה - דונבאס.

    "הצעד הראשון לקראת ניצחון הוא להאמין שאתה יכול לנצח", אמר אוסטין. "אנחנו מאמינים שהם יכולים לנצח עם הציוד המתאים, התמיכה המתאימה ואנחנו נעשה כל שביכולתנו להבטיח שיקבלו את זה".

    השרים אמרו לזלנסקי כי ארצות הברית תספק מימון בסך יותר מ-300 מיליון דולר לציוד צבאי ואישרה כבר מכירה של תחמושת בשווי 165 מיליון דולר. "יש לנו הזדמנות להראות באופן ישיר את התמיכה המתמשכת החזקה לממשלה ולעם האוקראיני", אמר בלינקן. "זה רגע חשוב לדעתנו להיות שם, לנהל שיחות פנים אל פנים בפרוטרוט".

    בלינקן אמר כי השיחה נמשכה שלוש שעות. "האסטרטגיה שבה אנו משתמשים, תמיכה מסיבית לאוקראינה, לחץ מסיבי על רוסיה, סולידריות של יותר מ-30 מדינות שמעורבות במאמצים, נושאת פרי", אמר בלינקן.

    "כשמדובר ביעדי המלחמה של רוסיה, היא נכשלת. אוקראינה מצליחה. רוסיה ניסתה לשעבד כליל את אוקראינה, לקחת את הריבונות שלה, לקחת את העצמאות שלה. זה נכשל", הוא אמר.

    כשנשאל לגבי מה נחשב הצלחה בעיני ארצות הברית, אמר אוסטין כי "אנחנו רוצים לראות את אוקראינה נשארת מדינה ריבונית, מדינה דמוקרטית שמסוגלת להגן על שטח ריבוני, אנו רוצים לראות את רוסיה נחלשת עד לשלב שבו אינה יכולה לעשות דברים כמו לפלוש לאוקראינה".

    השניים אמרו כי נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן יכריז בקרוב על המועמדת שלו לשגרירה באוקראינה, ברידג'ט ברינק, וכי דיפלומטים אמריקנים שעזבו את אוקראינה לפני המלחמה, יתחילו לשוב למדינה בשבוע הקרוב. השגרירות האמריקנית בקייב תישאר סגורה לעת עתה.

    העיתונאים שליוו את השרים התחייבו לא לדווח דבר על הנסיעה עד שזאת תיגמר, ולא נכנסו לאוקראינה איתם אלא נותרו בפולין.

    בלינקן אמור לשוב לוושינגטון כעת ואילו אוסטין יטוס לגרמניה לכנס ביום שלישי של שרי ההגנה של נאט"ו, שבו אמורות להשתתף יותר מ-20 מדינות.

  • 23:01/אוקראינה: "אנתוני בלינקן הגיע לקייב"

    יועצו של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר כי מזכיר המדינה של ארצות הברית אנתוני בלינקן הגיע כעת לקייב.

  • 20:40/משא ומתן מיוחד

    אוקראינה הציעה סבב "מיוחד" של משא ומתן עם רוסיה כדי לדון בגורל האזרחים והחיילים האוקראינים שנצורים עדיין בעיר מריופול, אמר יועץ של הנשיא זלנסקי. מטרת השיחות לבסס הפסקת אש מיידית במריופול, מסדרונות הומניטריים שיימשכו כמה ימים ושחרור או החלפת לוחמים אוקראינים שלכודים במפעל אזובסטל, אמר אולקסיי ארסטוביץ'.

  • 19:44/אוקראינה: לא נפתחו היום מסדרונות סיוע הומניטריים במריופול

    סגנית ראש הממשלה של אוקראינה אירינה ורשצ'וק אמרה כי מסדרונות פינוי הומניטריים לא נפתחו היום במריופול כי הצד הרוסי לא הבטיח הפסקת אש. "ננסה שוב מחר", אמרה ורשצ'וק.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully