היום בערב תארח נבחרת ניגריה את גאנה ב"פורט הארקורט" למשחק החשוב ביותר מבחינתה מאז המונדיאל האחרון. ניצחון של הניגרים יעלה אותם לראש בית ב' באפריקה עם 16 נק' וכרטיס טיסה למונדיאל ביפן ובקוריאה.
נבחרת גאנה איבדה את הסיכויים להעפיל למונדיאל, אבל מה יכול להיות טוב יותר מלהכשיל את היריבה השנואה מניגריה. גאנה הייתה הנבחרת האחרונה שניצחה בניגריה, זה קרה לפני 17 שנה, ב-1984. במקרה של תיקו או ניצחון של גאנה, ניגריה תפספס העפלה שלישית ברציפות למונדיאל וליבריה, שנמצאת בראש הבית עם 15 נק' תצטרף לתוניסיה, קמרון, דרום אפריקה וסנגל המפתיעה בדרך למונדיאל.
הקפטן הניגרי, אולישה, יחמיץ את המשחק החשוב בשל פציעה. אבל מי שכנראה ישחק בהרכב, באופן די מפתיע, הוא חלוץ מכבי חיפה, איגבני יעקובו. אתו בחוד ישחקו אגאלי (שאלקה 04) וקאנו (ארסנל). קאנו כבר בטוח בניצחון: "אנחנו לא נאכזב את האוהדים, אנחנו הולכים למונדיאל".
במחנה הגנאי לא מפחדים למרות מכת הפציעות שפקדה אותם בסוף השבוע, עמנואל דואה, סטפן אפיה, צ'ארלס אמואה ועמנואל איסה לא בטוחים בהרכב. ושחקני גאנה מבהירים שהם לא יעשו לניגרים חיים קלים: "למרות שאין לנו סיכוי להעלות למונדיאל, אנחנו לא באים למסיבת תה". גם המאמן, אוסמן דודו, לא מוכן לשמוע על הפסד: "אנחנו באים בכדי לנצח, יש לנו הרבה כבוד לכדורגל ולעם הגנאי".
ניגריה חייבת ניצחון, גאנה מחפשת נקמה
29.7.2001 / 8:49