הכנסות חברת אבטחת המידע הישראלית, צק פוינט, המשיכו לרדת ברבעון השני של 2006 והחברה סיכמה חצי שנה של צמיחה שלילית בפעילותה.
צ'ק פוינט דיווחה הערב, לאחר סיום המסחר בוול סטריט, כי הכנסותיה ברבעון השני הסתכמו ב-138.9 מיליון דולר - ירידה של 4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. זאת על רקע ירידה של 6% בהכנסות ממכירת מוצרים ורשיונות תוכנה, לרמה של 117.3 מיליון דולר. במקביל, נרשמה בין מארס ליוני ירידה של 2.3 מיליון דולר בסעיף ההכנסות הנדחות במאזן ל-176.5 מיליון דולר.
בשורה התחתונה צנחו רווחיה של צ'ק פוינט ב-16% ל-65.7 מיליון דולר (27 סנט למניה), לאחר שהחברה רשמה הוצאות גבוהות בהיקף של 9.3 מיליון דולר על אופציות שחולקו בעבר למנהלים ועובדים בחברה. בנטרול הוצאות אלו, הסתכמו רווחי הפרופורמה ב-32 סנט למניה.
בוול סטריט ציפו בממוצע לתוצאות טובות יותר ובראשן הכנסות של 140.2 מיליון דולר. רווחי הפרופורמה עמדו בתחזית הממוצעת בשוק, לאחר שצ'ק פוינט השקיעה במהלך הרבעון האחרון 138.4 מיליון דולר על רכישה חוזרת של מניות, והקטינה את מספר מניותיה ב-7.4 מיליוון מניות. לפני כשלושה חודשים, צפתה החברה הכנסות של 145-137 מיליון דולר ורווח של 34-31 סנט למניה.
בהודעה לתקשורת ציין היו"ר והמנכ"ל גיל שויד, כי במהלך הרבעון השני המשיכה החברה להשיג תוצאות כספיות טובות, בהתאם לתחזיותיה המוקדמות. שויד הוסיף, כי למרות סביבת השוק המאתגרת, השיגה צ'ק פוינט שיפור בביצועים, לעומת הרבעון הראשון של 2006.
תוצאות מאכזבות לצ'ק פוינט ברבעון השני
עומרי כהן
18.7.2006 / 23:41
