חברת כלל ביטוח הצטרפה למגדל, כאשר פירסמה לאחר סיום המסחר אזהרת רווח לרבעון השני של 2006. כלל ביטוח צופה לירידה מהותית ברווח נוכח הירידות המשמעותיות בשוק ההון ברבעון השני.
כלל מדגישה כי אין בכך אינדיקציה לגבי שינוי במרכיבי רווחיות אחרים של החברה כמו הפעילות החיתומית בתחום הביטוח. בשלב זה נשואות עיני מנהלי החברות לביצועי השוק ביומיים האחרונים. "כמו שזה נראה עכשיו, ביומיים עשינו את התשואות השליליות שעשינו בכל הרבעון השני", אמר מנהל של אחת מחברות הביטוח. עם זאת, הדגישו מנהלים נוספים כי הרבעון עדיין נמצא בתחילתו וכי ייתכן שעד סוף התקופה יצליח השוק להתאושש ועמו גם התשואות.
מוקדם יותר פירסמה מגדל אזהרת רווח חמורה לפיה ייתכן שתציג הפסד קטן ברבעון השני של 2006. הסיבה לאזהרת הרווח של מגדל דומה לזו של כלל ביטוח - ירידות השערים בשוקי ההון והשינויים שנערכו בשוק.
בשתי החברות מדגישים כי מדובר בהערכה, אשר אינה מבוססת על כל הנתונים וטרם נערכו כל הבדיקות והבקרות לצורך דיווח בדו"ח הכספי.
כלל ביטוח צופה ירידה מהותית ברווח ברבעון השני
יורם גביזון
13.7.2006 / 18:34
