פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חיוואית בת שנתיים טובעה במרכז החולה

      חיוואי הנחשים, האוכל בממוצע שלושה נחשים ביום, מוגן מפני הארס בזכות נסיוב פנימי. הסכנה לחיוואים: הרעלה ואיסוף ביצים

      חיוואית כבת שנתיים טובעה היום במרכז הצפרות בעמק החולה. אוכלוסיית החיוואים בישראל מורכבת בחלקה מציפורים המקננות בישראל, וחלקה מגיע לישראל יחד עם נדידת הציפורים הגדולה העוברת בשמי הארץ בעונה זאת, בדרכה לאירופה.

      החיוואי, הנקרא גם חיוואי הנחשים, הינו עוף דורס גדול הניזון מנחשים וזוחלים. בישראל מקננים מאות פרטים בודדים בצפון הארץ ובמרכזה, ומספר בודדים אף מקננים בצפון הנגב.

      לחיוואי, האוכל בממוצע 3 נחשים ביום, נסיוב פנימי מיוחד המנטרל את הארס של הנחשים. איתי שני, מנהל מרכז הצפרות בעמק החולה, אמר כי לא פעם נפגעים החיוואים מהרעלות כנגד זוחלים שאותם אוכלים העופות.

      לדבריו, בעיה נוספת המסכנת את חיי החיוואים היא בעיית איסוף הביצים והצייד הלא חוקי. אנשים אוספים את הביצים על מנת לגדל את הגוזלים בשבי, או צדים את העופות למטרות קישוט, תוך שהם מפחלצים את העוף הדורס.