מכונית ממולכדת התפוצצה היום בפתח בית קפה ברובע אדהמייה ה[[סוני]] ברובו שבצפון [[בגדד]]. בפיצוץ נהרגו ארבעה בני אדם ונפצעו 22. הפיגוע בא מיד לאחר קרב בן מספר שעות, שהתפתח בעקבות מתקפה נועזת של כחמישים מורדים עיראקים על כוחות הצבא ה[[עיראק]]י בבגדד. המתקפה כפתה על כוחות ארה"ב לסייע לבעלי בריתם בקרב שנמשך מספר שעות. כך מסר דובר של צבא ארה"ב.
המורדים תקפו את הכוחות העיראקיים ברובע אדהמייה. חמישה מורדים נהרגו וחייל של צבא עיראק נפצע. מכוחות ארה"ב לא נפגע איש, על פי הדיווח. "זה היה קרב קשה מאוד. הוא נמשך מספר שעות", אמר הדובר.
על אף שהתקפות כאלה מצד המורדים שכיחות יחסית במעוזיהם במחוז אנבאר שבצפון המדינה, הן נדירות יחסית בבירה בגדד.
בנוסף מסר צבא ארה"ב, כי התקפות מורדים על בניין ממשלתי ועל מסגד בעיר רמאדי שממערב לבגדד נהדפו אמש. לדברי הצהרה שפירסם צבא ארה"ב, "התקפות אלה כללו מכוניות ממולכדות, מרגמות, מטולי רימונים ואש מקלעים ונשק קל. המתקפה נראתה מתואמת ביותר.
תושבי אדהמייה טוענים שאל הכוחות הסדירים של צבא עיראק התלוו גם לוחמי מיליציות [[שיעי]]ות, המואשמים במעשי טבח נגד סונים ברחבי המדינה. את הטענה הזו לא ניתן היה לאמת. לדברי התושבים, הלחימה ברובע נמשכת, ועל אף שהיא נחלשה, היא עדיין משביתה את התנועה באזור ומונעת מאנשים להגיע לעבודה.
עיראק: 4 הרוגים בפיגוע בבגדד
רויטרס
18.4.2006 / 13:08