וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפתעה: מדד המחירים עלה ב-0.6% בפברואר

15.3.2006 / 18:30

המדד משקף קצב אינפלציה שנתי של 2.6%. סעיף התחבורה והתקשורת עלה ב-1.6% וסעיף ההלבשה וההנעלה ירד ב-6.4%

מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר עלה ב-0.6% והגיע ל-103.3 נקודות. מדד זה גבוה יחסית והינו כפול מהטווח העליון של הציפיות המוקדמות, שחזו עלייה של 0.3% לכל היותר. המדד משקף קצב שנתי של אינפלציה בשיעור של 2.6% על פי נתוני המגמה.


בנטרול סעיף הפירות והירקות, עלה המדד עלה בפברואר ב-0.5%. המדד ללא סעיף הדיור, עלה ב-0.7%. מתחילת השנה עלה המדד הכללי ב-0.3%; המדד לא פירות וירקות עלה ב-0.1% והמדד לא דיור עלה ב-0.6%. בשנים עשר החודשים האחרונים עלה המדד הכללי ב-3.1% ובנטרול הפירות והירקות עלה המדד בתקופה זו ב-3.3%.

עליות המחירים העיקריות בפברואר היו בסעיף התחבורה והתקשורת שעלה ב-1.6%; סעיף הירקות והפירות שעלה ב-1.1%; וסעיף המזון שעלה ב-0.9%. לעומת זאת, ירידת מחירים בשיעור של 6.4% נרשמה בסעיף ההלבשה וההנעלה, עקב הוזלות עונתיות.

בסעיף המזון נרשמה בפברואר עלייה חריגה במוצרים הבאים: סוכר ותחליפיו (14.6%), מיונז (11%) ומרגרינה (6.6%). מנגד, הוזלו במיוחד מוצרי הבצק הלא קפוא (4.6%) והקפה הנמס הוזל בשיעור דומה. בסעיף הפירות והירקות היתה התייקרות של התותים ב-37%; הוזלה נרשמה במחירי המלפפונים בשיעור של 10%.

מחירי הדיור עלו בפברואר ב-0.1%. החוזים שנחתמו בחודשיים הראשונים של השנה, שיקפו עלייה של0.7% במדד שכר הדירה. מחירי הדלק והשמנים לרכב עלו ב-5.5% בפברואר ואילו שירותי הרכב השכור הוזלו ב-5.3%.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully