האובססיה של היפנים לטלפונים סלולרים מאובזרים במצלמות, הפכה לעוד יותר ביזארית, כאשר יפנים המתאבלים בלוויות קרוביהם משתמשים במצלמות כדי לצלם תצלום אחרון של המת, כשהוא שכוב באורן הקבורה הפתוח.
"יש לי תחושה שאנשים לא מכבדים את המת יותר וזה מאד מטריד אותי ומציק לי", כך אמר מארגן לוויות יפני לעיתון במדינה. "באחד מטקסי ההלוויה, התאספו מספר אבלים סביב הארון של נפטר שביקש שישרפו את גופתו, ושלפו את הסלולרים שלהם לסדרה של תמונות לפני שהתחילו תהליכי השירפה". מאגן הלוויות הוסיף, כי הוא משוכנע "שהנפטרים לא היו מעוניינים בתצלום פניהם המתות".
לעומת מארגן הלוויות, רבים ביפן טוענים כי תמונות שכאלה הן התחליף למזכרות בעידן המודרני. פרשן לענייני החברה היפנית אמר, כי "אנשים חשים שהם לא יכולים להמשיך להיאחז במציאות, אלא אם הם משתפים אחרים בתמונות שצילמו בטקסי הלוויות. הדבר נובע מצורך עז להמשיך בקשר עם המת".
פלאפון עם מצלמה מסייע בקשר עם מתים
רויטרס
17.2.2006 / 15:00