בוול סטריט נפתח יום המסחר בירידות שערים קלות. מדד נאסד"ק ומדד דאו ג'ונס מאבדים כל אחד 0.1%. בקרב המניות הישראליות עולה אודיוקודס ב-0.5% לאחר ירידה של 8.4% אמש. טבע מוסיפה עוד 0.1% ואילו סינרון עולה ב-0.4%. אם סיסטמס מתקשה להתאושש מ"אפקט אינטל" ומאבדת 1.5% מערכה. אלטק יוקדת ב-8% למרות תוצאות טובות לרבעון השלישי.
סקירת טרום מסחר
בוול סטריט טיפסו אתמול הנאסד"ק וה-S&P 500 לשיאים חדשים של ארבע שנים וחצי, לאחר שוועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי המרכזי החלה להכין את השוק לסיומה המתקרב של תקופת העלאות הריבית בארה"ב. לאחר שמאז יוני אשתקד, העלה הבנק המרכזי את ריבית הבסיס במדינה בשיעור עקבי של 0.25%, מרמה של 1% לרמה של 4% היום, ציינו אתמול חברי הוועדה, כי יידרשו "תוך זמן קצר" שינויים בנוסח הודעות הריבית של הבנק.
כמה מחברי הוועדה אף הביעו לראשונה דאגה מכך, שגדל הסיכון לכך שהעלאה מופרזת של הריבית על ידי הבנק הפדרלי עלולה לפגוע בכלכלה. העלאות הריבית יימשכו כנראה גם בחודשיים הקרובים, אולם לאחר החלפתו של הנגיד היוצא אלן גרינספאן בנגיד הנכנס בן ברננקי, עשוי הבנק המרכזי לעצור העלאות הריבית מוקדם ממה שהיה צפוי. ריבית של 4.5% היא כנראה עובדה מוגמרת, אולם לגבי ריבית של 5%, זה כנראה לגמרי לא בטוח.
כשעה לפני הפתיחה, מצביעים החוזים העתידיים על עליות של עד 0.1% במדדי המניות המובילים. בשוקי האנרגיה יורד היום מחירה של חבית נפט גולמי ב-48 סנט ל-58.36 דולר לחבית, לאחר עלייה דו-יומית של 4.7%, שהגיעה בעקבות תחזית למזג אוויר קר בסוף השבוע הקרוב בצפון-מזרח ארה"ב.
אצל המניות הישראליות תנסה אודיוקודס להתאושש מירידה של 8.4% שרשמה אמש, לאחר שבנק ההשקעות סיטיגרופ חתך את המלצתו למניה מ"קנייה" ל"החזק", והוריד במקביל את מחיר היעד מ-13.5 דולר ל-11.5 דולר.
אודיוקודס זכתה בחודשיים האחרונים בעיקר לתגובות חיוביות מצד האנליסטים, וההודעה מאתמול הפתיעה כנראה לא מעט משקיעים בשוק. מריל לינץ', ליהמן ברדרס, פייפר ג'פרי, פירסט אלבני ואוסקר גרוס, הם רק חלק מבתי ההשקעות שהמליצו לאחרונה לקנות את המניה, עם מחירי יעד של 14-13 דולר.
בסיטיגרופ הסבירו את המהלך בהתגברות התחרות בשוק ציוד ה-VoIP (העברת קול על גבי האינטרנט) לחברות הטלפון בארה"ב, וכן עקב התפתחות איטית מהצפוי של שוק ציוד ה-VoIP לרשתות הכבלים והסלולר.
מנגד, המשיכה טבע במסעה כלפי מעלה, והוסיפה עוד 3.1% לשיא סגירה (מתואם) חדש של 42 דולר, אשר משקף לענקית הגנריקה הישראלית שווי של כ-25.9 מיליארד דולר. מאז סוף ספטמבר כבר עלתה טבע כ-26%.
לג'ים קריימר, ממומחה ההשקעות של רשת הטלוויזיה CNBC, יש גם תוכנית רדיו משלו. אמש לקראת סיום המסחר בוול סטריט ציין קריימר את מניית יצרנית מכשירי הלייזר לטיפול אסתטיים, סינרון, כאחת החביבות עליו, במסגרת דיון על מגזר התרופות והציוד הרפואי. כאשר הוא נשאל לאחר מכן, על ידי אחד המאזינים, מה דעתו על המתחרה של סינרון, לייזר סקופ (סימול LSCP), ענה קריימר בשאלה מלאת פליאה: "אתה עולה לשידור בתוכנית שלי ושואל אותי על חברת לייזר גרועה, כשאני מציע לך את סינרון?"
אולם למרות דבריו של קריימר, השלימה אתמול סינרון ירידה תלת-יומית של 4.8%. זאת, לאחר שנבלמה פעם שנייה ברציפות החודש, ברמה של 42 דולר, אליה הגיעה בתום טיפוס של 6.3% בשלושה ימים גם כן.
יצרנית המעגלים המודפסים, אלטק, דיווחה אמש על רבעון רביעי ברציפות של רווחיות והמשיכה לצמוח בשורה העליונה. אלטק מכרה ברבעון שחלף ב-8 מיליון דולר, עלייה של 12% ביחס לרבעון המקביל, ושל 8% ביחס לרבעון הקודם. הרווח הנקי הסתכם ב-360 אלף דולר, 5 סנט למניה, לעומת הפסד נקי של 200 אלף דולר ברבעון המקביל. על רקע השיפור בתוצאות, זינקה אלטק בשנה האחרונה ב-285%.
נקסוס, החברה האם של פוינטר ושגריר, דיווחה על הכנסות של 10.4 מיליון דולר ברבעון השלישי, צמיחה של 300 אלף דולר בהשוואה לרבעון שקדם לו. במקביל, גדל הרווח תפעולי ל-870 אלף דולר ואילו ההפסד הנקי צומצם ל-350 אלף דולר.
חברה בריטית לשירותים ציבוריים בחרה בפתרונות התוכנה של קליקסופטוור לניהול יותר מ-1,000 מהנדסי השטח שלה.