חייל צה"ל, המשרת בהנדסה הקרבית, חשוד במכירת כלי נשק לגורמי טרור פלסטינים תחת סחיטה ואיומים. הוא נעצר לפני ימים אחדים ואתמול הובא להארכת מעצר בבית הדין הצבאי בצריפין.
במהלך חקירתו של החייל, בן העדה הדרוזית, הוא הודה בגניבת כלי הנשק מבסיסו ובמכירתם. בסוף השבוע הוא ניסה לשים קץ לחייו.
הוא נעצר בעקבות חקירת מצ"ח, שנפתחה לאחר שסמוך לבסיס צה"ל בצפון הארץ, שבו משרת החייל, נמצא נשק זרוק. במהלך החקירה התגלה כי בחודשים האחרונים נעלמו שלושה כלי נשק נוספים מהבסיס, ומצאו את דרכם, ככל הנראה, לידי פעילים בארגונים בשטחים.
החייל סיפר בחקירתו, כי בחודשים האחרונים היה נתון לסחיטה מצד פעילים מג'נין, שאיימו כי יפגעו בו, במשפחתו ובחברתו, אם לא יעשה כדבריהם. הם מסרו לו טלפון נייד, שאליו היה חייב לענות. במקרה אחד, לדבריו, ניסה לסרב ונחטף בידי אלמונים, שאיימו לפגוע בו.
מעצרו של החייל הוארך בעשרה ימים. גורם צבאי אישר הערב את פרטי המקרה.
חייל חשוד במכירת כלי נשק לגורמי טרור
20.11.2005 / 0:04