לא הרבה התרחש היום בשוק המט"ח, ולאחר שאתמול נחלש ב-0.19% המשיך גם היום הדולר לרדת ב-0.048% ושערו היציג נקבע על 4.1650 שקלים.
מרבית גופי ההשקעה סבורים כי המרות סוף החודש הן אלו שהביאו להמשך הירידות גם היום והשיעור הנמוך התבצעו ירידות אלו מיוחס בעיקר לעובדה שמרבית ההמרות בוצעו כבר אתמול.
כלכלני הבנק הבינלאומי סבורים כי בשוק היום קיימים כל האינדיקטורים שמצביעים על התחזקותו של הדולר: פער הריביות הצטמצם ל-2.75% בלבד, הירידות בנאסד"ק לא צפויות להיפסק בזמן הקרוב והמצב הבטחוני רעוע כתמיד. לכן, מעריכים בבנק כי הצפי הוא שהדולר יטפס בשבוע הבא - ייתכן אפילו לרמה של 4.20 שקלים.
במוריץ טוכלר, לעומת זאת, סבורים כי פריצה של רמת ה-4.20 שקלים לדולר אינה סבירה. להערכתם, פריצה כזו תלויה מאוד בסיבות שיביאו את הדולר לעליות, ורק הרעה דרסטית במצב הבטחוני או פעילות ספקולטיוויות של גופים זרים עשויה לשבור את רמת ה-4.20 שקלים בשבוע הקרוב.
פעילים בשוק ציינו כי השוק בסך הכל מתנהג באופן צפוי לגמרי בשל היעדרם של ספקולנטים מהשוק. "רק רגיעה במצב הבטחוני תעודד את המשקיעים הזרים להיכנס לשוק המט"ח ולהוסיף קצת פלפל למסחר בשקל-דולר, הוסיפו.
סל המטבעות התקרב היום צעד נוסף אל עבר הגבול התחתון והוא עומד היום על 4.177 שקלים. המרחק מהגבול התחתון עומד על 1.4% בלבד.
שוק המט"ח: המרות סוף החודש הביאו להמשך הירידות בדולר - נחלש לרמה של 4.1650 שקלים
גולן פרידנפלד
29.6.2001 / 13:02