בדיוק היום לפני שנה, ב-25 ביוני, הזדעזעו אמות הסיפין של הכדורסל הישראלי. דורון שפר הודיע על פרישה מכדורסל והוא רק בן 28. "הלב אמר לי לפרוש" היה המניע הרשמי שלו במסיבת העיתונאים. התקשורת ועיתונות הספורט בפרט, דשה בפרישתו של שפר וניסתה להגיע למניעים הנסתרים בפרישה המפתיעה בכל כיוון אפשרי.
כל עוד מכבי קרטעה העונה ובעיקר אחרי הפיאסקו מול קרית אתא עלו וצפו הגעגועים לשפר. אבל ברגע שמכבי התחברה ואנתוני פארקר וטל בורשטיין השלימו את אריאל מקדונלד בצורה נפלאה, שפר נשכח.
את השנה האחרונה בילה שפר במסע עולמי. הוא חרש את כל היבשות ומדי פעם, בביקורי המולדת שלו, הכדורסל דיגדג לו, אבל רק ברמה של משחקים בשכונה בימי שישי או לבוא ולזרוק לסל קצת עם שחקני הנבחרת או מכבי ת"א. שפר לא זכר שביום ראשון חל יום השנה הראשון לפרישתו. "אני עדיין בדום שתיקה תקשורתי. יבוא יום ואני אנסה להסביר".
ש: ההצלחה של מכבי העונה בלעדיך, ההמונים בכיכר, עשו לך משהו?
"בכיף. הייתי די מרוחק פיזית מהזכייה בגביע, אבל אם הייתי בארץ, הייתי מתחפש ומאוד שמח להיות אחד ממאות האלפים בכיכר".
ש: יש סיכוי שתחזור?
"עזוב, אתה יודע שאני לא מתראיין".
לאנשים הקרובים הסובבים את שפר ברור שלפחות בתקופה הקרובה אין סיכוי שיחזור לשחק כדורסל. במכבי ידעו להסתדר, אבל הפגיעה הגדולה בכדורסל הישראלי בפרישתו של שפר היתה לנבחרת, שם היה הסקורר שלה בשלוש השנים האחרונות. מאמן הנבחרת, מולי קצורין, כבר פנה אליו בבקשה שיחזור לנבחרת לקראת אליפות אירופה, אולם שפר סירב. אביו של שפר, ישעיהו, מעריך כרגע את המצב ב"אין סיכוי".
אחד מאנשי המקצוע הקרובים לשפר אמר אתמול: "שפר שם לעצמו אתגרים ולא עמד בהם ובגלל זה הוא פרש. ברגע שיהיה לו איזה אתגר מקומי חדש הוא יחזור, אבל כרגע אני לא רואה את האפשרות הזאת באופק".
במכבי ת"א, לעומת זאת, מאמינים שיחזור. כפי שאומר מנהל הקבוצה מוני פנאן. "אני זוכר מה אמרתי במסיבת העיתונאים, 'שפר עוד יחזור'. דיברתי איתו השנה הרבה פעמים והוא גם התעניין אצל נדב וגור".
ש: בכל זאת, לא ברור מדוע מכבי ת"א, שכבר אירגנה טקסים גדולים בעברה, עוד לא נפרדה ממנו ביד אליהו?
"אני מאמין שנמצא את המקום והדרך להיפרד ממנו".
שפר אמור להשתתף בקרוב בטקס במכללת קונטיקט, לרגל בחירתו כאחד מ-20 השחקנים הגדולים של המכללה במאה ה-20. גם נדב הנפלד נבחר לאחד מ-20 השחקנים הגדולים של המכללה.
שפר: "יבוא יום ואנסה להסביר"
מאת אלי סהר
24.6.2001 / 21:08