המאבק בין סוכני הביטוח להנהלות חברות הביטוח על רקע הקיצוצים בעמלות הולך ומחריף. "מעריב" מדווח כי סוכני ביטוח בכירים מארגנים בימים אלה, לראשונה בתולדותיהם, שביתת מכירות כנגד חברות הביטוח.
סוכן הביטוח הבכיר אלי וינקלמן, שהינו חבר הוועד הפועל של הלשכה ויו"ר הוועדה לביטוחי בריאות, פנה בשבוע שעבר למספר סוכנויות ביטוח גדולות בבקשה לעצור את מכירת ביטוחי החיים. לדברי וינקלמן, "על פניו נראה כי חברות הביטוח תיאמו עמדות בנושא העמלות החדשות בביטוחי חיים. חשוב לציין, כי ההתאמה בין החברות בגובה העמלה העומדת על 7%-8% היא פשוט מדהימה. אבל גם העמלה הזאת עלולה ללכת לאיבוד אם הלקוח עובר לחברת ביטוח אחרת".
בהנהלות חברות הביטוח מסרו בשבוע שעבר כי הם ערים להתמרמרות הסוכנים אבל הם צריכים להבין שהם חייבים להתאים את עצמם למציאות המשתנה בשוק. "לא יתכן שסוכן ביטוח יקבל עמלה של 150% מראש ולא יחזירה אם גם בסופו של דבר פוליסת הביטוח בוטלה לאחר זמן קצר".
לראשונה בתולדות ענף הביטוח: הסוכנים מאיימים לשבות
סקירת עיתונים / מעריב
24.6.2001 / 8:41