וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרב שפירא: איסור חמור להשתתף בפינוי

9.8.2005 / 0:33

הרב הראשי לשעבר קרא שוב לסירוב פקודה. במסמך חריף כתב הרב שפינוי בתי כנסת הוא עבירה חמורה, אך הדגיש שאין להרים יד על חייל או שוטר

הרב הראשי לשעבר, אברהם שפירא, פרסם אמש מסמך ובו נכתב שקיים איסור חמור לחיילים להשתתף בפינוי. "חל איסור חמור למסור קרקע לנוכרי וכל מי שיעבור עליו - ידיו לא יהיו נקיות לא בעולם הזה ולא בעולם הבא", כתב הרב. עם זאת הוא הדגיש שאין להרים יד על חיילים ושוטרים.

האיסור מופיע ב"צו מצפוני" שפרסם הרב ובו שמונה סעיפים בעניין המותר והאסור בתכנית ההתנתקות. בגלי צה"ל דווח, כי הרב הזהיר בתוקף את אלו שאמורים לעסוק בפינוי בתי הכנסת ואמר שמדובר בעוון קשה ביותר. אזהרה זו מכוונת בעיקר לאנשי הרבנות הראשית שעמם היה לו ויכוח חריף בנושא.

הרב שפירא הפנה גם אזהרה לאנשי הציבור שמעורבים ביישום תכנית ההתנתקות. לדבריו, רק לתלמידי חכמים ניתנה הזכות לוותר על הארץ ומי שאינו נושא את התואר הזה ומחלק את ישראל הוא בגדר חוטא שייתן על כך את הדין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully